Meclis Üyesi Bağışlar: Kontrolsüz nüfus artışı var

Meclis Üyesi Bağışlar: Kontrolsüz nüfus artışı var

Alanya Belediye Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Yılmaz Bağışlar 8 Kasım Dünya Şehircilik günü kapsamında açıklamalarda bulundu. Alanya olarak, kontrolsüz artan nüfustan şehrin olumsuz etkilendiğini belirten Bağışlar ' ın Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle;
Bugün, 8 Kasım Dünya Şehircilik günü...
Şehirler, teknik olarak, ortalama 25-30 yıllık nüfus artış projeksiyonuna göre planlanır. 
Yani, şehirlerin ulaşım ağı, eğitim alanları (okullar), sağlık alanları (hastane, sağlık ocağı), çocuk parkları vs. 25-30 yıllık tahmini nüfus artışına göre imar edilir ve şehre kazandırılır.
Belediyelerimiz ve diğer kamu kurumlarımız ise yine bu tahmini nüfus yoğunluğuna göre hizmet ve bütçe planlaması yapar.

Alanya olarak, göz ardı etmememiz gereken en büyük şehircilik sorunlarımızdan birisi, kontrolsüz artan nüfus yoğunluğudur.
Malesef son yıllarda artan kontrolsüz göç sebebiyle, insanlar evlere, araçlar yollara, çocuklar parklara sığmaz hale gelmiştir.

Geçmiş dönemlerde, sadece yaz aylarında yaşanan bu yoğunluk, gözlemlerime göre kalıcı bir yoğunluk haline dönüşmüştür.

Ayrıca, beklenmedik bir zamanda artan nüfus yoğunluğu sebebiyle kamu kurumları ve şehir plancılarımızın 25-30 yıl sonrasında beklediği nüfus yoğunluğu, bir iki yıl içerisinde şehrimizde oluşmuştur.

Artan nüfus yoğunluğu kamu kurumlarımızın, belediyelerimizin hizmet ve bütçe planlarını olumsuz etkilemekte ve yollar, caddeler, hastaneler, sağlık ocakları, okullar vs. gibi ortak alanlarımız da nüfus yoğunluğu sebebiyle ciddi sorunlar oluştuğu değerlendirilmektedir. Ayrıca kolluk kuvvetlerimiz,  polis ve jandarmamız özellikle, yerel idare biçimi olarak mahalle statüsünde yönetilen Mahmutlar ve Konaklı gibi nüfus yoğunluğu olan yerlerde zaman zaman yetersiz kalmaktadır. Bu mahallelerimizin doğru şehircilik planı doğrultusunda ilçe yapılması gerekmektedir.

banner111

Alanya olarak dikkat çeken bir diğer sorun ise , Akdeniz açıklarında oluşan Helen-Kıbrıs dalma-batma fayı sebebiyle son dönemlerde oluşan deprem riskidir.Bu anlamda bir an önce deprem master planlarının hazırlanması ve depreme dayanıklı yapı stoğunun arttırılması gerekmektedir.

Çevreyi ve doğayı öncelik edinen, denizlerimizi, akarsularımızı , soluduğumuz havayı, yeşili ve ormanı koruyan şehircilik anlayışı geleceğimiz adına ayrıca daha fazla hassasiyet göstermemiz gereken diğer doğru şehircilik unsurlarıdır.

Bu açıklamalar ışığında,

Bütün vatandaşlarımızın 8 Kasım Dünya Şehircilik günü kutlu olsun.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83