Türkiye Yüzyılına Nefes Milli Ağaçlandırma Günü fidan dikim töreni yapıldı

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Bayramı kapsamında “Türkiye Yüzyılına Nefes” Temasıyla Alanya’da da fidanlar toprakla buluştu

Türkiye Yüzyılına Nefes Milli Ağaçlandırma Günü fidan dikim töreni yapıldı

11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü münasebetiyle “Türkiye Yüzyılına Nefes” temasıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi İlçemiz Alanya ‘da fidanlar toprakla buluştu. Alanya Demirtaş Yağcı Koyağı mevkiinde gerçekleştirilen fidan dikim törenine Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkan Vekili Fevzi Alaettinoğlu, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Kurum Amirleri ve öğrenciler katıldı.

banner111

Fidan dikim töreninde katılımcılara konuşma yapan Kaymakam Ürkmezer “Her yıl geleneksel hale gelen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü kapsamında geleceğe nefes olmak amacıyla bu yıl da tüm Türkiye’de olduğu gibi Alanya’mızda da fidan dikim etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu etkinliklerin en güzel tarafı çocuklarımızın yeşili ve ağacı severek doğayı koruma bilincini öğrenerek büyümeleri oluyor. Her çocuğumuzun birer fidan dikmesi bu dünyaya bir dikili ağaç bırakmaları ve bu durumun gelecek nesillere aktarılması çok güzel bir olay. Bizlerin ise çocuklarımıza temiz bir Dünya, doğası temiz, denizi temiz bir Türkiye bırakmamız gerekli. İlçemizde yangınlar meydana geliyor. Orman teşkilatımız gerekli çalışmaları yaparak anında müdahalede bulunarak meydana gelebilecek tehlikeleri önlüyor. Bizim amacımız ise yangının meydana geldiği yerleri tekrardan yeşillendirerek doğaya kazandırmak. Bu anlamda Tarım ve Orman Bakanlığımız öncülüğünde bütün ülkemizde uygulanan bu etkinliğin memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bugün burada bu etkinliği beraber gerçekleştirdiğimiz paydaş kurumlarımıza, Orman Müdürlüğümüze, Belediyemize ve Başsavcılığımıza teşekkür ediyorum. Geleceğe nefes olmak adına herkesi bir fidan dikmeye davet ediyor ve tüm herkesin Milli Ağaçlandırma Bayramını kutluyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Kaymakam Ürkmezer; Belediye Başkan Vekili Fevzi Alaettinoğlu, Başsavcı Celal Tekin, Kurum Amirleri, Demirtaş İlk-Ortaokulu öğrencileri ve vatandaşlarla birlikte; Keçiboynuzu ve Fıstık Çamı türlerinden toplam 3450 adet fidanı toprakla buluşturdular.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83