115 yıldır süren yol çilesi bitiyor

Konya'yı Alanya'ya bağlayacak olan Taşatan Yolu'nda yapılan çalışmalar için muhtar Kasım Günay Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

115 yıldır süren yol çilesi bitiyor
Alanya ve Konya'yı birbirine bağlayacak olan Taşatan Yolu 115 yıldır yapılmayı bekliyor. Adeta yapımı yılan hikayesine dönen yolda Antalya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Yolda son gelinen durum ise; Yassıpınar mevkiine kadar asfalt çalışmaları tamamlandı, Samsa - Kadıyakası arasında kalan bölgede yol genişletme çalışmaları yapılıyor. 

Dün Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya İlçe Koordinatörü Hüseyin Güney, Antalya Büyükşehir Belediyesi Tüm İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir ile birlikte yolda incelemelerde bulundular. İkili çalışmaların bir an önce tamamlanması için gerekli talimatları verdiler. 

İncelemenin ardından çalışmalar son sürat devam ederken Değirmendere Mahallesi Muhtarı Kasım Günay'dan Büyükşehir'e teşekkür geldi. 115 yıldır yapılmayan yolu Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yaptığını belirten Günay, "Konya'yı Akdeniz'e bağlayacak en kısa yol olması sebebiyle 1902 yılında Sultan 2. Abdülhamit tarafından 'tariki umumi' ilan edilen, 1917 yılında Antalya Mebusu Hamdullah Emin Paşa tarafından dile getirilen, yapımı yılan hikayesine dönen ve bir türlü bitmeyen yol bugün yapılıyor. İnşallah bu yıl stabilize çalışmaları yapılıp alt yapı biter, gelecek yıl Gökbel'e bağlanır. 115 yıllık rüyayı gerçekleştiren Menderes Türel'e, İsa Akdemir'e, Hüseyin Güney'e ve emeği geçen personele  teşekkür ediyorum. Allah razı olsun" dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2017, 12:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83