12. Alanya Uluslararası Yeni Yıl Pazarı'na rekor katılım

12. Alanya Uluslararası Yeni Yıl Pazarı'na rekor katılım

Alanya Belediyesi ve Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi iş birliğinde düzenlenen 12. Alanya Uluslararası Yeni Yıl Pazarı iki gün boyunca süren etkinliklerle gerçekleştirildi. Yerli ve yabancı on binlerce vatandaş Yeni Yıl Pazarı’na akın ederken, Başkan Yücel tarafından pazarın tüm gelirinin engelli vatandaşlar yararına kullanılacağını söyledi.
Alanya Belediyesi ve Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl 12. kez kapıların açan Alanya Uluslararası Yeni Yıl Pazarı, Alanya Belediye Binası arkasında gerçekleştirildi.  İki gün süren etkinliklerde çok sayıda hediyelik eşya ve yemek standı kuruldu. Çok sayıda ülke vatandaşı; kendi kültür, gelenek ve göreneklerini stantlarda sergileme ve diğer milletlerin vatandaşları ile paylaşma imkanı yakaladılar. Pazar alanı iki gün boyunca ziyaretçilerle adeta dolup taşarken, etkinlikler ve fotoğraf alanları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

DANS VE MÜZİK GÖSTERİLERİ PAZARA RENK KATTI

Yeni Yıl Pazarında kurulan sahne iki gün boyunca dans ve müzik gösterileri geçidine sahne oldu. Pek çok ülkenin yöresel dansları ve müzikleri sahnede sergilenirken, yerli ve yabancı ziyaretçiler çok farklı kültürleri de tanıma imkanı buldular. Yeni Yıl Pazarı’nın ilk gününde akşam saatlerinde ise ünlü sanatçı ve keman virtüözü Gülşah Tütüncü sahne alırken, ikinci gün kapanışı sevilen müzisyen Göksel Doğançay gerçekleştirdi.  

banner111

KARAOĞLU’NDAN BAŞKAN YÜCEL’E TEŞEKKÜR

Yeni Yıl Pazarı’nın açılışına Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Sünbül, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve yerli yabancı binlerce vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Abdullah Karaoğlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e kendilerine verilen bu imkandan dolayı teşekkür ettiğini söylerken, tüm katılımcılara iyi eğlenceler diledi. Karaoğlu’nun ardından Meclisin İngiliz, Alman ve Rus temsilcileri konuşma yaparak Başkan Yücel’e teşekkür ettiler.

BAŞKAN YÜCEL; “BU MEYDANDA İNSANA SAYGI VE KÜLTÜREL ZENGİNLİK VAR”

“Dostluğun ve kardeşliğin en güzel örneğini, vatandaşlarımız ve Yeni Alanyalı dostlarımızla, bugün bu alanda tekrar yaşıyoruz.” diyerek konuşmasına Başkan Yücel, “Burada yabancı derneklerin yanı sıra Alanya’dan da çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve işletme stant açarak kültürümüzü sergilemektedir. Bu meydanda insana saygı ve kültürel zenginliğin sonuçlarını hep birlikte görüyoruz. 350 bini aşkın nüfusuyla, 127 ülkeden 55 bin yerleşik yabancının yaşadığı, 81 vilayetten göç alan Alanyamız, tıpkı Selçuklu ve Osmanlı Medeniyetlerindeki gibi çok kültürlü bir medeniyete hala ev sahipliği yapmaktadır.” dedi.

YENİ YIL PAZARININ TÜM GELİRİ ENGELLİ BİREYLERE BAĞIŞLANACAK

Açılış konuşmasında her zaman ki gibi geliri engelli bireylere bağışlayacaklarını belirten Başkan Yücel, “Yoğun talep üzerine 2 güne çıkardığımız, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisimiz önderliğinde düzenlediğimiz Yeni Yıl Pazarımızdan elde edilen gelirin tamamını engelli bireyler için bağışlanmaktadır.” dedi. Başkan Yücel’in konuşması ayakta alkışlanırken, emeği geçen isimlere ve kurumlara tek tek sahneden teşekkür edildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83