1500 Alanyalı İstanbul'da buluştu

Alanya Kent Konseyi tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen Atatürk ve Çatalca Alaiye Şehitlerini Anma Programı ile Kültür gezisi kapsamında Avrasya Gösteri ve Kültür Merkezinde ‘Alanyalılar Gecesi’ düzenlendi.

1500 Alanyalı İstanbul'da buluştu
 Alanyalılılar'ın yoğun ilgi gösterdiği geceye bu yıl 1500 e yakın Alanyalı katıldı.
Alanyalılar gecesine katılanlar fıstıklı alanya limonatası ile karşılandı, ardından yemeğe geçildi. Yemek sırasında istanbul büyükşehir belediyesi kent orkestrası verdiği halk müziği konseriyle katılanlara müzik ziyafeti sundu. 
İstanbul Büyükşehir Başkanı Mevlüt Uysal, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan,Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bir dönem Alanya Kaymakamlığı da yapan İstanbul Vali Yardımcısı Hulusi doğan, anne tarafından Alanyalı olan eski Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın ağabeyi prof. Ümit Doğay Arınç, Alanya Kent Konseyi ile gelen ve İstanbul'da yaşayan Alanyalılar katıldı.
Yemek sonrası kürsüye çıkan gezi koordinatörü Faruk Nafiz Koçak, 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak çok iyi ağırlanıyoruz, bizler gün geçtikçe çoğalarak geliyoruz, 160 kişiyle başladık, şu anda 500 kişiyle istanbul'dayız. Belediye başkanımıza ve İstanbul’a geldiğimizden bu yana  bizlerle ilgilenen tüm belediye  personeline  sizler adına teşekkür ediyorum' dedi.

Ardından Aanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı.Özcan ‘TARİHİNİ BİLMEYEN BİR MİLLET YOK OLMAYA MAHKUMDUR ANLAYIŞIYLA 100. YILINDA BAŞLATTIĞIMIZ ÇATALCA ALAİYE ŞEHİTLERİNİ ANMA PROGRAMIMIZIN BU YIL 6. SINI DÜZENLEMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ. ALAİYE TABURUNUN TORUNLARI OLARAK BUGÜN ÇATALÇA ALAİYE ŞEHİTLİĞİNDE ANMA ETKİNLİKLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK. ÇOK DUYGUSAL VE ANLAMLI ANLARA TANIKLIK ETTİK BUGÜN. BİR KEZ DAHA BURADAN BAYRAĞIMIZ ALTINDA ÖZGÜRCE YAŞAMAMIZI SAĞLAYAN BAŞTA CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, ÇATALCA ALAİYE ŞEHTLERİMİZİ  VE TÜM ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ. ALANYA’DAN YAKLAŞIK 500 KİŞİ İLE BUGÜN BURADAYIZ. ALANYALI VE İSTANBUL’DA YAŞAYAN GURBETTEKİ HEMŞEHRİLERİMİZLE BULUŞMANIN SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ. KENT KONSEYLERİNİN BİR MİSYONU DA HEMŞEHRİLİK BİLİNCİNİN GELİŞTİRİLMESİDİR. BU YÜZDEN ALANYA KENT KONSEYİ OLARAK BU GECE İLE ALANYALILARIN DIŞARIDA YAPMIŞ OLDUĞU EN BÜYÜK ORGANİZASYONA İMZA ATMIŞ BULUNUYORUZ. HER ZAMAN ORTAK PAYDAMIZ ALANYA İLKESİYLE ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTÜYORUZ. BİZLERİN TÜRKİYE’NİN EN İYİ ÇALIŞAN KENT KONSEYLERİ ARASINA GİRMEMİZDE Kİ EN ÖNEMLİ NEDENLER BİRİ DE İŞTE BU ORTAK AKIL BİLİNCİ VE HEMŞHERİLERİMİZLE OLAN ÜST DÜZEY İLİŞKİLERİMİZDİR’ diyerek gecede emeği geçenlere tek tek teşekkür etti.

Özcan’ın ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel açıklama yaptı. Yücel’ Osmanlı’nın en gözde yerleşim yerlerinden biri olan Alanya’nın çatısını hep ileriye taşıyarak turizmde ticarette marka şehri yapma gayretindeyiz.Alanya için daha çok projelerimiz,yapacak işlerimiz var  , İstanbul’da yaşayan Alanyalılar olarak sizlerin Alanya ile ilgili olarak her türlü görüş fikir ve önerilere açık olduğumu ve istediğiniz her an bana ulaşabileceğinizi bilmenizi isterim.Alanya sizlerin 1.eviniz ve kapımızın her daim sizlere açık olduğu da belirtmek isterim’ diye konuştu.
Daha sonra kürsüye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da konuşmasında ' Kent Konseyinin çalışmaları sayesinde Alaiye Şehitliğini duydum.Türk tarihinde, Osmanlı Tarihinde çok önemli bir olay.Ben özellikle Alanya Kent Konseyimize bu işi başlatanlara gönülden teşekkür ediyorum. Alanya'dan 500 kişi geldi, istanbul'dan 1000 kişi katıldı, Alanyalıların gerektiği zaman nasıl bir araya geldiğini görmüş olduk' dedi.
Uysal Alanya kent konseyinin başlattığı bu organizasyon büyüyerek devam ediyor ve etmeli. Ben bir kez daha kent konseyine ve emek çekenlere canı gönülden teşekkür ediyorum. Ayrıca 3-4 günlük yolda kalkıp gelen bu zahmete katlanan her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizin sayenizde İstanbul'daki Alanyalılarla buluşuyoruz, her sene sayımız artarak bu organizasyonları yapıyoruz. Başakşehir Belediye Başkanı olduğum dönemde şunu söylemiştim, Alanya'dan İstanbul’a bu organizasyon için kaç kişi gelirse gelsin altından kalkarız demiştim. şimdi bütün Alanya gelse de altından kalkarız. Biz görevlerimizi bıraksak bile, bu organizasyon bu kadar büyüdükten sonra devam edecektir’ şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından  Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Alanya Kent

Konseyi başkanı Nurhan Özcan,İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a teşekkür plaketi takdim ettiler.
Daha sonra Uysal , Yücel ve Özcan birlikte tüm masaları tek tek dolaşıp sohbet edip fotoğraf çektirdi. Gece Alanya’dan gelen Efelerin zeybek gösterisiyle devam etti.İlerleyen saatlerde, Alanya'nın yöresel sanatçılarının çaldığı hareketli parçalarla oyun oynayan Alanya’lılar Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan’ın da seslendirdiği şarkılarla doyasıya eğlendi.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2018, 11:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83