8 yıl sonra Alanya için bir ilki başardı

8 yıl sonra Alanya için bir ilki başardı

Antalya Barosu Olağanüstü Genel Kurulu’nda Alanya’yı temsilen baro yönetimine Av. Buket Özcan seçildi. 8 yıldır baroda temsil edilemeyen Alanya’nın Antalya’da temsilinin çok önemli olduğunu aktaran Özcan,”Antalya Barosu’nda olmanın gururunu yaşıyoruz.10 kişilik yönetim kurulunun 4’ünün kadın olması Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilen seçme ve seçilme hakkımızın tam olarak temsilidir” dedi.

Geçtiğimiz haftalardan yapılan Antalya Barosu Olağan Genel Kurulu’nda seçimi Av. Hüseyin Geçilmez kazandı. Yeni başkanın yönetim kurulunda yer alan 10 kişiden bir tanesi de Alanya’dan Av.Buket Özcan oldu. Özcan Alanya’yı temsil ederek Alanya halkına büyük bir gurur yaşattı.


ALANYA 8 YILDIR TEMSİL EDİLMİYORDU

banner111


Alanya 4 dönemdir yani 8 yıldır baroda temsil edilememişti. Özcan, bu dönemde ise, 10 kişilik baro yönetim kuruluna 7. sıradan Alanya adına girdi. Özcan, Alanya’nın çoğu ildeki barolardan avukat nüfusu fazla olan Alanya’nın Antalya’da temsilinin önemine değindi.


‘MESLEĞİMİZİN İTİBAR KAZANMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ’

Özcan, bu dönemde yapacakları faaliyetleri de aktararak ”Antalya’ya olan fiziki uzaklığımız sebebiyle de ilçede yaşadığımız meslek sorunlarımızın yeterli derecede baroya iletilememesi, mesleki dayanışma sağlanamaması ,avukat sayısı 800’ü bulan Alanya’da sıkıntılar yaratmaktadır. Eski meslek bağımızın yeniden yeşermesi, avukatlık mesleğinin sorunlarıyla dayanışma içinde mücadele edilmesi, savunmanın bütünleştirici unsurlarını temel alarak her platformda mesleğimizin yeniden itibar kazanması için elimizden geleni yapacağız. Meslektaşlarımıza yapılan saldırılar neticesinde işlevsiz bırakılmak istenen meslek örgütümüze sahip çıkacağız. Avukatların adliye içinde ötekileştirilmesine izin vermeyecek, genç meslektaşlarımızın nitelikli işsizlik sorunlarına çözüm arayacağız” diye konuştu.


KADIN TEMSİLİNİN GÜCÜNÜ GÖRMENİN GURURU


Bir ilk olarak kadın temsilinin gücünü Antalya Barosu’nda görmenin gururunu yaşadıklarını aktaran Özcan,” 10 kişilik yönetim kurulunun 4’ünün kadın olması, Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilen seçme ve seçilme hakkımızın tam olarak temsilidir. Kadınların her platformda var olabileceğinin kanıtıdır. Bu süreçte yanımda olan tüm dostlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Birlikte güzel işler başaracağımıza inancım sonsuz” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83