ADD Alanya'dan Atatürk Evi'ne ziyaret

ADD Alanya Şubesi Büyük Taarruzun 97. Yıldönümünde, Afyon'un Şuhut İlçesinde Atatürk evini ziyaret etti ve Şuhut’daki etkinlikler sonrası otobüsle Çakırözü köyüne gitti. Çakırözü köyünde ki törenlerle 25 Ağustos’u 26’sına bağlayan gece 1'de başlayan zafer yürüyüşü ve kutlamalar büyük coşku ile gerçekleştirildi.

ADD Alanya'dan Atatürk Evi'ne ziyaret

Konu ile ilgili açıklama yapan ADD Alanya Şubesi Başkanı Zuhal Sirkeli, “Atamızın 97 yıl önce taarruz emrini verdiği 1874 rakımlı Kocatepe’de Atamız ve silah arkadaşları ile kahraman askerlerimizin izlediği yolda bugün vatandaşlarımız da aynı coşku ve kararlılığı gördük. Atalarımız ile gurur duyduk. Yürüyüş sonrası saat 04.00'de Kocatepe’de askerler tarafından bizlere savaşa giden askerlerimizin savaşa giderken yediği yemeğin aynısı, mercimek çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi.
Daha sonra Kocatepe anıtına çıkıldı ve orada törenlere katıldık. Onlar canlarını vererek bu vatanı bize hediye ettiler. Bu güzel topraklar üzerinde bağımsız yaşamamızı sağlayan ve çok anlamlı bir miras bırakan başta ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyoruz. Kocatepe’den Zafertepe’ye Ulusal bağımsızlık yolunda kaybettiğimiz şehitlerimizi ziyaret ederek Alanya’ya döndük. Bizler sonsuza dek ebedi ve ezeli başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundayız" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2019, 14:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83