ADD'den Anıtkabir ziyareti

ADD'den Anıtkabir ziyareti

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şubesi, Türkiye’nin tapu senedi Lozan antlaşmasının 98. yıldönümünde Ankara’ya giderek Anıtkabir’i ziyaret etti.

ADD Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli’nin önderliğinde gerçekleştirilen ziyarete kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin de bulunduğu Kemal Şuberi İlkokulu, Değirmendere İlkokulu, Değirmendere Ortaokulu, Mehmet Arif Türktaş Ortaokulu, Alanya Lisesi, Ümit Altay Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Fevzi Alaaattioğlu Anadolu Lisesi ve üniversite öğrencileri katıldı.

banner111

Sirkeli, Anıtkabir ziyaretinde mozoleye derneğin çelengini sunup saygı duruşunda bulunulmasının ardından Misakı Milli Kulesi’nde Anıtkabir defterine duygu ve düşüncelerini yazarak imzaladık.
Lozan Kahramanı Milli Şef İsmet İnönü’nün Anıtkabir’deki mezarı ile Anıtkabir komutanlığı tarafından görevlendirilen rehber eşliğinde Anıtkabir Müzesi’ni gezen ADD Alanya üyeleri, ayrıca 1. TBMM (Kurtuluş Savaşı Müzesi), 2. TBMM (Cumhuriyet Müzesi), Atatürk Evi, İsmet İnönü’nün Çankaya’daki Pembe Köşkü’nü de ziyaret ederek Alanya’ya dönüldüler. Ziyaretin ardından bir değerlendirme yapan Sirkeli, “Şube olarak Cumhuriyet kazanımları ile ilgili günlerde gençlerimizle üye ve gönüllülerimizle her zaman ziyaretlerimize devam edeceğiz. Atatürk ve silah arkadaşlarının verdikleri mücadele, yaşadıkları zorlukları, tarihi görerek öğrenmek çok önemli” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83