AGF'nin gündeminde meslek yasası var! Yeni'ye büyük onur

AGF'nin gündeminde meslek yasası var! Yeni'ye büyük onur

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Kurulu’nca Onursal Başkan seçilen Mevlüt Yeni’ye belgesi ve plaketi Alanya'da düzenlenen törenle taktim edildi. Alanya buluşmasında Akdenizli Gazeteciler sorunlarını da konuştu. Toplantıda medyanın beklediği yasal düzenlemeler gündeme geldi.
Akdeniz Gazeteciler Federasyonu delegeleri Onursal Başkan Mevlüt Yeni onuruna düzenlenen belge töreni ve imza günü etkinliğinde bir araya geldi. Antalya, Isparta, Burdur, Kemer, Osmaniye, Hatay, İskenderun, Kahramanmaraş ve Kıbrıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanları ile federasyon delegelerinin katıldığı törene Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Arif Dizdaroğlu ve  Yalçın Bayer'de katıldı. Törene Alanya Belediye Başkan Vekili Abdullah Akbaş, AK Parti ve CHP İlçe Başkanları, Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, SGK Müdürü Muharrem Kaya, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan ve Kadın   Haklarını  Koruma Derneği Alanya Şube Başkanı Halime Şenli Bilgin de katıldılar. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu törene gönderdiği telgrafı ile Onursal Başkan Mevlüt Yeni’yi tebrik etti. Akdeniz medyasından çok sayıda gazetecinin hazır bulunduğu tören Alanya Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleşti. Konuşma ve sunumların ardından AGF Onursal Başkanı Mevlüt Yeni’ye belge ve plaketi Gazeteci Yalçın Bayer ve Arif Dizdaroğlu tarafından taktim edildi. Törenin ardan ise AGF Onursal Başkanı Mevlüt Yeni, 'Sadece Gazeteci' adlı kitabını imzaladı. Mevlüt Yeni’nin 4 bin makalesinin bir araya getirilmesi ile hazırlanan ‘Sadece Gazeteci’ isimli kitabın imza gününden elde edilen geliri, eğitim bursu kullanılmak üzere AGC’ye bağışladı. 

banner111


'MESLEK YASASI ÇIKARTILMALI'


Törenin açılış konuşmasında AGC Başkanı ve AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun, gazetecilerin taleplerini dile getirdi. Coşkun, “İnternetle ilgili yasaya ihtiyacımız var. İnternet gazetecileri değil, yasal boşlukları kullananlar ve buna fırsat verenler suçlu. İnternet gazeteciliği yapan arkadaşlarımın da haklarının korunması adına internet yasasının bir an önce çıkartılmasını istiyoruz. Basın kartımızın yeniden eski etkinliğine kavuşturulmasını, itibarını kazanmasını istiyoruz. Gazetecilik Meslek Yasasının da çıkartılmasını istiyoruz.” diye konuştu. 


'BENİM İÇİN ROL MODEL'


AGC Başkanı konuşmasında Coşkun, “AGF olarak Maraş'tan, Kemer'e Burdur, Isparta, Hatay, İskenderun, Osmaniye ve Kıbrıs’tan federasyonumuzu oluşturan tüm illerde Mevlüt Yeni dediğimiz zaman meslektaşlarımız aynı sevgi ve saygı cümlelerini ifade ediyorlar. Güzel olan tarafı öğretilmiş değiller. Akdeniz Gazeteciler Federasyonu'nun oluşması ve bir araya getirilmesi konusunda bütün illerin örgütlenmesi çok zordu. Aynı konuya herkesin inanmasını sağlanması adına gösterdiği mücadele için Akdeniz bölgesindeki dayanışmayı sağladığı için sayın Yeni’ye teşekkür ediyorum.” dedi. 


'BAYRAĞI EN ÜSTE TAŞIYACAĞIZ' 


Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC)  başkanı İdris Taş’da yaptığı konuşmasında “Çok kıymetli meslek büyüğümüz uzun yıllar Antalya gazeteciler cemiyetinde birlikte çalıştığım mesai harcadığım ve döneminde 15 yıl başkan yardımcılığı yaptığım Sayın Mevlüt Yeni adına düzenlenen organizasyon için koşarak geldik. Kendisine hizmetleri için teşekkür ediyorum. Bizler kendisinden çok şey öğrendik ” dedi.  


'HAYRANLIKLA İZLİYORUM'


Hürriyet Gazetesi Yazarı Arif Dizdaroğlu’da konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Mevlüt Yeni’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yerel yayınlarımızı, yerel gazetelerimizin gelişmesini hayranlıkla izliyorum bu son dönemde biraz daha inceleme ve gözlemle şansım oldu. Gurur duydum. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yerel yayınlar etkinliğini daha da arttıracak.” 


“MESLEĞİME AŞIĞIM” 


AGF Onursal Başkanı Yeni’de konuşmasında şunları söyledi: “Gazetecilik benim sevdiğim, aşık olduğum, her şeyden üstünde tuttuğum kutsal bir meslek. Bugüne kadar mesleğimi en şekilde icra etmeye çalıştım. Hem heyecanlı, hem de duyguluyum. Biz ancak mezarda bu mesleği bırakırız. Deneyimlerimi, tecrübelerim meslektaşlarımla federasyonumuzla birlikte olarak paylaşacağım. Bana bir yıl müsaade edin, hep hayalim olan  dil eğitimi almak için buralarda olmayacağım ama döndüğümde kendine artılar katan çok güzel dil bilen bir Mevlüt Yeni ile karşılaşacaksınız.” dedi. Basının zor bir dönemden geçtiğini belirten Yeni, bunu aşmak için birlik ve beraberliğin gerekli olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2021, 22:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83