'AHİLİK KÜLTÜRÜNE SADIK KALALIM'

Encümen toplantısında basın mensuplarının turizm sezonuna ilişkin sorularını yanıtlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Turizm sezonunda esnaflarımızın her bir turiste misafir gözüyle bakmalarını ve ahilik kültürünün dışına çıkmamalarını rica ediyorum” dedi.

'AHİLİK KÜLTÜRÜNE SADIK KALALIM'

 

banner111
Alanya Belediyesi haftalık mutat encümen toplantısı Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirildi. 4 Nisan Pazartesi yapılan meclis toplantısında seçilen encümen üyeleri Celal Taşkın, Garip Kodal ve Abdullah Öztürk 2 yıllık görev sürelerine başladı. 

“VATANDAŞLARIMIZIN KANDİLİNİ KUTLAR, HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLERİM”

Toplantıda vatandaşların Regaib Kandili’ni de kutlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Halkımızın ve tüm İslam aleminin mübarek Regaib Kandili’ni kutluyorum. Üç ayların başlangıcı olan kandil, inşallah Türk milletinin huzurlu, barış ve güven içinde bir yıl geçirmesine vesile olur” dedi.

Başkan Yücel toplantıya ilişkin açıklamasında, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü ve tüm birimlerden gelen evrakları değerlendirerek yürürlüğe koyduklarını söyledi.

Basın mensuplarının turizm sezonuyla ilgili sorularını da yanıtlayan Belediye Başkanı Yücel, “Bu sene mevsim normalden daha sıcak geçiyor. Dünyadaki bir terör olayı, dünya ticaretini bile durgunlaştırıyor. Ancak son gelişmeleri biliyorsunuz; Azerbaycan olsun, İran olsun hatta Ukrayna’nın kuzeylerinden bile yeni uçak seferlerinin başlaması, bazı Avrupa ülkelerinden uçak seferlerinin artması, Rus krizine alternatif pazarlarını oluşturulması, iç pazarın yapılanması iyiye giden bir durum olduğunu gösterir. Başlangıçta sezonun biraz sıkıntılı geçeceğini biliyorum ama yaz ortalarına doğru bunun düzeleceğine inanıyorum” dedi. 

“BU SENE SABRETMEK LAZIM”

Ekonominin her şeyden önde geldiğine vurgu yaparak sözlerinin sürdüren Belediye Başkanı Yücel, “Esnaf arkadaşlarımızdan turistlere bir misafir gözüyle bakmasını, ahilik kültürünün kurallarının dışına çıkmamasını rica ediyorum. Turizm sezonu belki bu sene kötü gidiyor olabilir ancak gelecek yıllar da iyi olacağına inanıyorum. Bu sene sabretmek lazım” ifadelerine yer verdi.



Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2016, 15:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83