AKDENİZ’İN EN BÜYÜK YARIŞMASINA SAYILI GÜNLER KALDI

Türkiye’nin usta şefleri, “5. Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması”nda buluşuyor.

AKDENİZ’İN EN BÜYÜK YARIŞMASINA SAYILI GÜNLER KALDI
5. Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması bu yıl 23-24-25 Ekim tarihlerinde Konaklı Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Her yıl Alanya Belediyesi ile Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği, Akdeniz Bölgesi’nin en büyük ve en kapsamlı yemek yarışması için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Altınkepçe Aşçılar Derneği tarafından üstlenilen bu önemli organizasyonda, değerlendirmeler World Master Chefs Jürileri tarafından yapılacak.

Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen 30 okul, 20 üniversite öğrenci şefleri ve usta şeflerden oluşan 1000 yarışmacıyı, WORLD MASTER CHEFS jürileri değerlendirecek.

FARKLI KATEGORİLERDE RENKLİ YARIŞMALAR SEYİRCİ İLE BULUŞACAK

Canlı Yarışmalar ve Display Yarışmalar ve Yöresel ev Hanımları kategorilerindeki yarışmalar sabah 9:00 ile 18:00 saatleri arasında yapılacak.

Çok sayıda yemek ve tatlı çeşitlerinin yer aldığı 12 daldan oluşan canlı yarışmalarda tavuk, balık, yöresel tencere yemekleri, kuzu, makarna, modern Türk mutfağı, tatlı tabağı, Uzakdoğu mutfağı kategorilerinde şefler kıyasıya yarışacak. Özel-engelli aşçılar, yılın altın şefleri, ekip ve pizza yarışmaları da alana renk katarken Display Yarışmalarda ise sebze oymacılığı, buzdan heykeller, ekmek büfesi, doğum günü pastaları, şeker heykeller gibi göze hitap eden marifetler sergilenecek.

Alanya mutfağı ve Alanya yemeklerinde ev hanımlarının yarışacağı kategori ise ünlü jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2015, 12:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83