AKKAYA'DAN ŞOFÖRLERE MÜJDE

Ticari araç sahiplerinin merakla beklediği ÖTV yasası çıktı.

AKKAYA'DAN ŞOFÖRLERE MÜJDE

 Ticari araç sahiplerinin merakla beklediği ÖTV yasası(6745 sayılı kanun) 07.09.2016 tarih ve 29824 sayılı resmi gazete yayımlanarak yürürlüğe girdi.

banner111
Kanun kapsamında; 30.06.2019 tarihine kadar  aracını yenilemek isteyen ticari araç sahipleri değiştirdikleri yeni araç için ÖTV ’den muaf olacaklardır.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Alanya Şoförler Odası Başkanı D.Ali AKKAYA ‘’ 30.06.2019 tarihine kadar ticari araçlarını  yenilemek isteyenlerden  ÖTV’nin kadırılması temsilcisi olduğum esnaf camiası için bugüne kadar yapılmış çok önemli bir gelişmedir. ÖTV yasası (6745 sayılı kanun) esnaf camiamız arasında büyük bir sevinçle karşılandı. Uygulama özellikle taksici esnafımızı oldukça mutlu etti. Özellikle şehir içi taksi, dolmuş, servis, minibüs, midibüs  ve otobüs taşımacılığı faaliyeti ile ticari yük taşımacılığı yapan araçları yakından ilgilendiren kanunda; uygulamaya yönelik  açıklamalarda, yenilemeye konu edilen taşıtın iki yıl içerisinde devredilmesi gerektiği, yeni alınan araçla ilgili  (veraset yolu ile intikaller hariç) üç yıl geçmeden  devir yapılması veya trafikten çekilmesi (hurdaya çıkarma hariç) halinde özel tüketim vergisi alınacağı gibi hususlar ön plana çıkmaktadır. Kanundan yararlanmak isteyen üyelerimiz odamızdan detaylı bilgi alabilirler. Bu vesile ile ticari araçlara yönelik ÖTV yasasının
(6745 SAYILI KANUN) çıkmasına katkı sağlayan  tüm yetkililerimize ve hükümetimize sonsuz teşekkür ederiz. Esnafımıza hayırlı uğurlu olsun’ dedi..

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2016, 15:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83