AKP'Lİ VEKİLDEN KADINLARA GÜZEL HABER

AKP Genel Merkez Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, “AK Parti, 2002 yılından bu yana hayal bile edilemeyen büyük projeleri gerçekleştirdi. Özellikle kadınlara ve çocuklara büyük önem verildi” dedi.

AKP'Lİ VEKİLDEN KADINLARA GÜZEL HABER

 AKP Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç; iş hayatında kadınların çalışma şartlarını kolaylaştırmak ve avantajlar sağlamak için reform düzeyinde yeni düzenlemeler yapıldığını belirterek; kadınların, özellikle doğum yapan annelerin çalışma şartlarının daha da kolaylaşacağını söyledi.  Ak Parti’nin bugüne kadar verdiği her sözü gerçekleştirdiğini belirten Milletvekili Enç; 1 Kasım seçimlerinde halkımızın AK Parti’ye gösterdiği güvenin bir gereği olarak Hükümetimiz, yeni dönemde Seçim Beyannamemizde ve Hükümet Programımızda yer alan taahhütlerimiz başta olmak üzere, ülkemizin ihtiyaç duyduğu yeni reformları süratle hayata geçirmeye başlamıştır” diye konuştu.

banner111
AKP Antalya Milletvekili Enç, AK Parti’nin kadınlar için vadettiği ve 29 Ocak’ta kanunlaşarak hayata geçirilen düzenlemeleri şöyle sıraladı;

Memurların doğum sonrası ücretsiz izin sürelerinin memuriyet kıdeminde dikkate alınması sağlandı. Kadın memurlara doğuma bağlı olarak ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üçüncü ve üzeri çocukta 6 ay yarı zamanlı ve tam ücretli çalışma hakkı verildi. Çoğul doğumlarda söz konusu sürelere birer ay ilave edilmekte, bebeğin engelli doğması halinde ise her halükarda 12 ay süreyle çalışan kadın memura yarı zamanlı çalışma imkânı getirilmektedir.

Doğum sonrasında kadın memurların analık izni bitiminde başlayan 24 ay aylıksız iznin, istekleri halinde 2, 4 ve 6 aylık yarı zamanlı çalışma süresinin bitiminde de başlatılabilmesine ve 24 aylık ücretsiz izin hakkından evlat edinen memurlarında faydalanabilmesine imkân sağlanmaktadır.

Doğum nedeniyle kullanılan aylık izin sürelerinin kademe ilerlemesi ve derece yükselmesinde değerlendirilmesine ilişkin hüküm ile analık izni sonrasında kadın memurlar için getirilen yarı zamanlı çalışma haklarına ilişkin hükmün, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra gerçekleşen izin, doğum ve evlat edinmeler hakkında uygulanması ön görülmektedir.

Çalışan kadınlara doğum sonrası analık izninin bitiminden itibaren ve evlat edinme halinde evlat edinene edinim tarihinden itibaren altı aya kadar ücretsiz izin verilecektir.

Evlat edinen memurlara, kullandıkları bu izinlerinin bitiminden sonra kullanılmak üzere isterlerse 24 aya kadar aylıksız izin hakkı verilmektedir.

Özel sektörde çalışmakta olan kadınlara doğum sonrası yarım çalışma ödeneği getirilmektedir.

Özel sektörde çalışmakta olan kadınlara kısmi süreli çalışma hakkı verilmektedir.  Özel sektörde çalışmakta olanların doğum sonrası ve evlat edinme sonrası izinleri artırılmaktadır.

İş Kanunu’nun analık halinde çalışma ve süt izni maddesine göre; haftalık çalışma süresinin yarısı kadar süreyle çalışan kadın işçilerin ücretlerinin ve çalıştıkları süreye tekabül eden kısmının prim ve ücretleri işveren, çalışmadıkları süreye tekabül eden prim ve ücretleri Fondan karşılanacak.  

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2016, 15:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83