Alaiye şehitlerini anmaya gidiyoruz

Alaiye şehitlerini anmaya gidiyoruz

Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu aylık olağan toplantısını Nurhan Özcan Başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıya Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin’de katıldı. Yeni dönem için hayırlı olsun ve başarı dileklerini ileten Başkan Mehmet Şahin konsey çalışmalarını takdir ettiğini söyledi ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası çalışmaları hakkında bilgi verdi. 


Toplantıya Harita Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Akbaş, Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir, Genel Koordinatör Faruk Nafiz Koçak, Muhtarlar Odası temsilcisi Mustafa Bayrak, Alanya SMMM Odası Başkanı Kerim Gökçeoğlu, Alanya Bakkallar Odası Başkanvekili Mustafa Akçocuk, ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi Raşit Sadullahoğlu, Gençlik Meclisi Başkanı Mücahit Kaya, AGC Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Barış Başar, ALSİAD Yönetim Kurulu üyesi Cengiz Topçu, Alanya Mimarlar Odası Başkanı Gülderen Toprak, katıldı.


TURİZM’DE TOPARLANMA 2023’Ü BULABİLİR

banner111


Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri ALSİAD temsilcisi Cengiz Topçu ve ALTAV temsilcisi İsmet Ergüleç yaptığı değerlendirmede; Corona virüs pandemisi birçok sektörü etkilediği gibi turizm sektörünü de etkiledi. Alanya da ciddi anlamda etkilenen şehirler arasında. 2021 turizm sezonunun sonuna doğru gelirken 2022 yılı için rezervasyonların başladığını sinyallerin şimdilik iyi olduğunu belirttiler. 2021 yılı otel sektörü açısından tatmin etmese de iyi bir dönem olarak değerlendirebiliriz. Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) tarafından hazırlanan bir raporda, BM Dünya Turizm Örgütü ile işbirliği içinde yapılan araştırmaya göre, dünya 2023 yılına kadar uluslararası turist hareketlerinin pandemi öncesi döneme döndüğünü göremeyebilir.


ÇATALCA ALAİYE ŞEHİTLERİNİ ANMAYA GİDİYORUZ


Alanya Kent Konseyi Genel Koordinatörü Faruk Nafiz Koçak; “Alanya Kent Konseyi olarak 100. Yılında başlattığımız Çatalca Alaiye Şehitleri’ni Anma ve Kültür Gezisi Projesi’nin kayıtları alınmaya başlandı. Balkan savaşında şehit düşmüş Alanyalı şehitlerin torunları olarak Alaiye Şehitliği’nde resmi tören düzenleyeceğiz. Bu sayede İstanbul, Edirne, Çanakkale, Bursa’nın tarihi ve kültürel alanlarını ziyaret edeceğiz. Katılım sağlamak isteyen vatandaşlarımız Alanya Kent Konseyi’ne müracaat edebilir.” dedi.


29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANACAK


Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı fener alayı ile coşkuyla kutlayacağız. Alanya Belediyesi ve Alanya Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenecek olan organizasyonda 29 Ekim 19:00’da anıt önünde toplanarak 19:30’da fener alayı başlayacaktır. İskele caddesine giderek belediye arkasında coşkulu bir cumhuriyet konseriyle son bulacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83