'ALANYA 2045 YILINA KADAR RAHAT'

Devlet Su İşleri (DSİ) Antalya Bölge Müdürü Turkay Özgür, Bölge Müdür Yardımcıları Özhan Erdanışman, Köksal Buğra Çelik ve Şube Müdürleri ile birlikte Alanya Arıtma Tesisi inşaatında incelemelerde bulundu.

'ALANYA 2045 YILINA KADAR RAHAT'
İncelemelerinin ardından değerlendirmelerde bulunan Özgür, çalışmaların yüzde 64’lük fiziki gerçekleşme seviyesine ulaştığını açıkladı. Çalışmaların fen ve sanat kaidelerine uygun olarak devam ettiğini belirten Özgür, “Arıtma tesisi inşaatın da tesisin 23 adet ünitesinin 12 adedinin tamamı, 7 adedinin de kaba inşaatlar tamamlandı. 2 adet tesisinde ince işlerinin imalatı devam etmektedir. Ayrıca saha borulama imalatlarında da imalatlar devam etmektedir” dedi.

GÜNLÜK 90 BİN METREKÜP İÇME VE KULLANMA SUYU

Bölge Müdürü Özgür açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Dim Barajı tünel çıkışındaki HES’in vana odasının mansabından branşman ile alınacak 1,761 metreküp saniyelik debinin içme suyu arıtma tesisine 1600 minimetre çaplı içi katkısız beton, dışı PE kaplı spiral kaynaklı çelik boru ile iletilmesi sağlanacaktır. Tamamlandığında tesis ile 150 bin metreküp gün ve günlük 90 bin metreküp içme ve kullanma suyunun arıtımı sağlanacaktır” diye konuştu.

Arıtma tesisinin tamamlanması ile birlikte Alanya’nın 2045 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanacağını kaydeden Özgür, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.


 

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2016, 10:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83