Alanya Belediye tiyatrosuna 5 ödül birden

Tiyatro dünyasında pek çok başarının altına imza atarak ödüller kazanan Alanya Belediye Tiyatrosu, farklı dallarda yine 5 ödül birden kazandı. Yeni Tiyatro Dergisi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Emek ve Başarı ödüllerinin sahipleri belli oldu.

Alanya Belediye tiyatrosuna 5 ödül birden
Alanya Belediye Tiyatrosu'nun sezonun ilk oyunu olarak sahnelediği Kafkas Tebeşir Dairesi, çeşitli dallarda 4 ödül birden alırken, "Kalbimin Sevgili Gözü" adlı özel çocukların oynadığı oyun ise "En İyi Çocuk Oyunu" seçildi. 2020 yılına ait ödüllerin dün açıklandığı organizasyonda, Kafkas Tebeşir Dairesi oyununun rejisörlüğünü üstlenen Devlet Tiyatroları Rejisörü Yunus Emre Bozdoğan "Yılın Yönetmeni" ödülünü alırken oyunun dramaturgu Devlet Tiyatroları Başdramaturgu Canan Kırımsoy da " Yılın Dramaturgu" ödülüne layık görüldü. "En İyi Kostüm" ödülü Gökçe Şener’e , "Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü" de Birke Muratal Doğan’a verildi.

BAŞKAN YÜCEL, “TİYATROMUZ BİZİ YİNE GURURLANDIRDI”

"Kalbimin Sevgili Gözü" adlı özel çocukların oynadığı oyun ise jüri tarafından "En İyi Çocuk Oyunu" seçildi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, " Tiyatromuz bizi yine gururlandırdı. Bu pandemi döneminde salgına rağmen iki yeni oyun çalışarak seyircisiyle buluşan tiyatromuza verilen ödüller bizi gururlandırdı. Oyuncularımızı, tiyatromuzun tüm çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Değerli Jüri üyelerine de kıymetli takdirlerinden ötürü tiyatromuz adına ayrıca teşekkür ediyorum" dedi. Koordinatörlüğünü Yetkin Yüksel’in, başkanlığını Dr. Öğr. Üyesi Erbil Göktaş’ın yaptığı 2. Uluslararası Emek ve Başarı Ödülleri organizasyonunun jürisinde yer alan Mustafa İri, Prof. Dr. Sema Göktaş, Prof. Dr. Erhan Tuna, Hacer Akbaba ve Şule Kazan Anadolu’daki ve yurt dışındaki tiyatro hareketlerini ve bu alanda alın teri döken, her türlü zorluğa rağmen tiyatro sanatını yaşatanlara teşekkür etmeyi amaçlayarak geçtiğimiz sezonunun başında yola çıkarak bu önemli çalışmayı basına duyurmuştu.



Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2021, 15:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83