Alanya Belediyesi hasta nakil ambulansı hizmette

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, şehirde yaşayan vatandaşların sağlığını yakından ilgilendirecek, “Hasta Nakil Ambulansı” projesini hayata geçirerek önemli bir hizmete daha imza attı.

Alanya Belediyesi hasta nakil ambulansı hizmette
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, hayata geçirdiği sosyal projeleriyle vatandaşın hizmet beklentisini en iyi şekilde karşılamaya devam ediyor. Mart ayından bu yana hizmet veren Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Hasta Nakil Ambulansı, özellikle ihtiyaç sahibi olan ve acil müdahale gerektirmeyen, yatağa bağımlı vatandaşları evlerinden randevu aldıkları sağlık kuruluşuna, taburcu olanları ise; sağlık kuruluşundan evlerine ücretsiz bir şekilde naklini sağlıyor.

VATANDAŞLAR RANDEVU SİSTEMİ İLE AMBULANSTAN YARARLANABİLECEK

Vatandaşlar, Alanya Belediyesi Hasta Nakil Ambulansı hizmetinden randevu sistemi ile kolayca yararlanabiliyor. 444 82 07 numaralı Alanya Belediyesi Çözüm Masası numarasından randevu alacak vatandaşların dikkat etmesi gereken en önemli hususların başında görevlilere bilgileri eksiksiz ve net bir şekilde iletmesi geliyor. Sağlık teknikeri ve acil tıp teknisyeninin hazır bulunduğu ambulans hizmeti talep eden vatandaşların bu hizmetten yararlanabilmeleri için gidilecek olan doktor ya da hastaneden (hasta veya yakınları tarafından) randevu almış olması gerekiyor.

HAFTANIN 6 GÜNÜ HİZMET VERECEK

Alanya Belediyesi Hasta Nakil Ambulansı, Pazar günleri hariç her gün 08.00-17.00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet veriyor. Nakil ambulansının hizmet kriterleri arasında; yatağa bağımlı olan, ortopedi ameliyatı olan, tam veya kısmi felç geçiren hastalar yer alıyor. Acil müdahale talepleri, solunum sıkıntısı çeken, bilinç kaybı yaşayan ve kanamalı vakalardaki gibi insan hayatının tehlikeye girdiği acil durumlarda 112 acil servis numarasının aranması gerektiği açıklandı.

VATANDAŞLAR HİZMETTEN MEMNUN

Alanya Belediyesi Hasta Nakil Ambulansı’ndan periyodik olarak yararlanan 88 yaşındaki Mehmet Pişkin’in yakınları verilen hizmetten son derece memnun olduklarını dile getirdi. Kemik erimesi ve astım gibi kronik birçok hastalığı olan ve yürüyemeyen Mehmet Pişkin’in yakını Osman Candan, hizmetten duyduğu memnuniyeti şu ifadelerle belirtti; “Hastamızın nakil işleminde belediyemizin ambulansındaki görevli arkadaşlar a’dan z’ye her şeyle yakından ilgileniyorlar. Daha önce bu konuda ciddi sıkıntılar yaşıyorduk. Ancak belediyemizin bu hizmeti bize büyük kolaylık sağladı. Ambulans hizmetini veren başta Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel olmak üzere bütün personeline teşekkür ediyorum.”

YÜCEL: “BÖLGEMİZDEKİ CİDDİ BİR İHTİYACI DAHA ÇÖZÜME KAVUŞTURDUK”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Hasta Nakil Ambulansı ile şehirdeki ciddi bir ihtiyacı daha karşıladıklarını vurgulayarak, “Sosyal Belediyecilik anlayışımızla, Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı Hasta Nakil Ambulansımız vatandaşlarımızın hizmetine girdi. Özellikle yatalak hastalarımız ve nakil problemi yaşayan vatandaşlarımızın yararlanacağı bu hizmetimizle birlikte bölgemizdeki ciddi bir ihtiyacı daha karşıladığımızı düşünüyorum. Nakil ambulansımızın şehrimize ve bütün vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2018, 15:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83