Alanya Belediyesi'nden eğitime dev destek

Alanya Belediyesi'nden eğitime dev destek
Alanya Belediyesi, Güllerpınarı Mahallesi’nde içerisinde 20 derslik, 6 sanat atölyesi, kütüphane ve konferans salonu bulunan öğrenci etüt merkezi için temel attı. Proje en kısa süre içerisinde tamamlanıp öğrencilerin kullanımına açılacak.

Alanya Belediyesi tarafından eğitim ve öğretime olan katkılar sürüyor. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in eğitimin her alanında yaptığı yatırımlar katlanarak büyümeye devam ediyor. Başkan Yücel son olarak Güllerpınarı Mahallesi’nde içerisinde 20 derslik, 6 sanat atölyesi, kütüphane ve konferans salonları bulunan öğrenci etüt merkezinin temellerini attı. Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, siyasi parti temsilcileri, hayırseverler ve kurum amirlerinin de katıldığı temel atma töreninde konuşan Başkan Yücel, hayırsever Gürses ailesine teşekkür etti.


“ÖĞRENCİLERİMİZİN BÜYÜK İHTİYACINI KARŞILAYACAK”

Başkan Yücel, temelini attıkları tesis ile öğrencilerin en büyük ihtiyaçlarından birisi olan öğrenci etüt merkezi sorununu ortadan kaldıracaklarını söyledi. Başkan Yücel, “20 derslikten oluşan merkezimiz, öğrencilerimizin başarılı olmasını destekleyeceği gibi, aynı zamanda bünyesindeki sanat atölyeleri, spor salonu, kütüphane, kafeterya ve konferans salonlarıyla çocuklarımızın sosyalleşmelerine ve boş vakitlerini nitelikli bir şekilde geçirmelerine de imkân sağlayacaktır” dedi.


“GÜRSES AİLESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

“Zor bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde eğitime destek sağlayan Gürses ailesine Alanya halkı adına şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum” diyen Başkan Yücel, “Belediye başkanlığım süresince üzerinde en çok durduğum, en çok önemsediğim konu eğitimdi. Belediye başkanı olarak vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için yollar yaparız, alt ve üstyapı hizmetleri yaparız, bina ve eserler inşa ederiz, etkinlikler düzenleriz ancak bana manevi olarak en çok huzur veren, en çok mutluluk duyduğum hizmet eğitime yaptığımız hizmetler, bu ülkenin geleceği olan çocuklarımız için yaptığımız yatırımlardır. Çünkü biz biliyoruz ki, ‘Bir ülkenin geleceği, o ülkedeki insanların göreceği eğitime bağlıdır” ifadelerini kullandı.



“SIRADAKİ HEDEFİMİZ KREŞ PROJESİNİ HAYATA GEÇİRMEK”

Başkan Yücel, “Eğitim yatırımlarına verdiğimiz öncelikle ilk dönemimizde Payallar ve Kestel Mahallelerimizde iki Anadolu Lisesi ile Oba Mahallemizde Kız Öğrenci Yurdunu tamamlayarak öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Ayrıca ikili eğitim veren 9 okulumuza ek derslik yaparak, öğrencilerimizi tam gün eğitim imkânına kavuşturduk. Kentimizdeki tüm okulların fiziki şartlarını iyileştirmek için ne gerekiyorsa sağladık. Okul yaptırmak isteyen hayırseverlere yol gösterdik, destek olduk. İnşallah görev süremiz bitmeden, bugün temelini attığımız öğrenci etüt merkezi ile Oba Mahallesi’nde projesini ve tüm altyapısını hazırladığımız Kreş Projemizi tamamlayarak, hizmete açmış olacağız” dedi.

“HER BÖLGEDE YENİ HİZMET NOKTALARI YÜKSELİYOR”

“Çocuklarımızın evlerine kapandığı ve spora en çok ihtiyaç duyduğu bu günlerde spor tesisi yatırımlarımızı da artırarak sürdürüyoruz” ifadeleriyle konuşmasına devam eden Başkan Yücel, “Mahmutlar ve Konaklı’da 2 spor tesisinin inşa çalışmaları sürüyor. Aynı zamanda Oba Mahallemize, çocuklarımızın dört mevsim kesintisiz spor yapabilecekleri Yarı Olimpik Kapalı Spor Salonu Projemizi hazırladık. En kısa sürede projenin yapımına başlayacağız. Semt spor sahalarını da her mahallemizde yaygınlaştıracağız. Çocuk ve gençlerimiz için Kızılalan’da Alanya’nın eğlence ve dinlenme merkezi olacak Mecara Parkı Projemizin çalışmalarına başladık. Aynı zamanda sahadaki proje ve yatırımlarımız, ülke olarak yaşadığımız tüm zorlu süreçlere rağmen hızla devam ediyor. Konaklı Kültür Merkezi inşaatımızı birkaç ay gibi kısa bir sürede tamamlayıp, bölge halkımızın hizmetine açacağız” diye konuştu.


“HİZMET GİTMEMİŞ MAHALLE HİZMET ALMAMIŞ BİR VATANDAŞ BIRAKMADIK”

Alanya’nın merkezinden en ücradaki mahallesine kadar hizmet gitmeyen nokta bırakmadıklarını belirten Başkan Yücel, “Şu an Alanya merkezden çıksanız, her bölgemizde, her mahallemizde, her yaylamızda, şehrin en uzak köylerinde Alanya Belediyesi’nin çalışanlarını, hizmetlerini görebilirsiniz. Mutlaka bir şekilde kentimizin dört bir köşesine hizmetlerimiz gitmiş, bir vatandaşımızın talebi yerine getirilmiş, bir amcamızın, bir teyzemizin hayır duasını almış, hiç tanımadığımız birinin yarasına merhem olmuşuzdur, diye düşünüyorum. Çok şükür ki, Rabbime hamdolsun ki bu dualarla hizmetlerimize daha güçlü bir şekilde devam ediyoruz” sözlerine yer verdi.

“PANDEMİ KURALLARINA DİKKAT EDELİM”

COVID-19’a karşı vatandaşları uyaran Başkan Yücel, “Pandemi dolayısıyla kurallara uyarak, daha hassas ve dikkatli davranarak sahada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle salgından etkilenen vatandaşlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Sosyal yardımlarımızı arttırarak, maddi ve manevi olarak her daim vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu hissettirmeye gayret ediyoruz. Bu vesile ile vatandaşlarımızı bir kez daha uyarmak istiyorum. Lütfen tedbirli davranalım. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2020, 19:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83