‘Alanya Belediyesi’ni siyasetinize alet etmeyin’

‘Alanya Belediyesi’ni siyasetinize alet etmeyin’

Geçtiğimiz gün Alaaddin Keykubat Koleji öğrencilerinin, sahilden topladıkları atık maddelerini bir araya getirerek Alanya şivesiyle ‘Neci Bu Çöp’ yazmaları polemikleri de beraberinde getirdi. Öğrenciler tarafından yapılan sahil temizliğinin ardından Alanya Beldiyesi’nden yapılan açıklamada belediyenin zan altında bırakıldığı söylenerek “Alanya sahillerinin kirli ve sahillerin temizlenmediği algısı kasti olarak yaratılmaya çalışılmaktadır” denildi.

“ALANYA BELEDİYESİ ZAN ALTINDA BIRAKILMIŞTIR”

banner111

Konuyla ilgili Alanya Belediyesi’nden yapılan açıklamada; “Geçtiğimiz gün ilçemizde bulunan Hüseyin ve Can Baysal’a ait Alaaddin Keykubat Koleji’nin çocukları kullanarak sosyal sorumluluk projesi yaptığı yalanıyla ve farklı siyasi amaçlarla kendilerinin yanında getirdikleri çöplerle poz vererek yaptığı etkinlik ve “Neci bu çöp” başlığıyla sosyal medyada paylaştığı gönderi Alanya Belediye’sini zan altında bırakmıştır. Söz konusu paylaşımda sahillerin temiz tutulması ile ilgili toplumsal farkındalık yaratılmaya çalışıldığı iddia edilmekte ancak Alanya sahillerinin kirli ve sahillerin temizlenmediği algısı kasti olarak yaratılmaya çalışılmaktadır. Alanya Belediyesi olarak tüm kurumlarla ortak sosyal farkındalık projeleri yapmakta ve her zaman onları desteklemekteyiz. Ancak buradaki amaç farklıdır, siyasi hedeflerle yapılmıştır.

“FARKLI BÖLGELERDEN GETİRİLEN ÇÖPLER SAHİLDEN TOPLAMIŞ GİBİ GÖSTERİLDİ”

Farklı bölgelerden getirilen çöpler sahilden toplanmış gibi gösterilerek Alanya Belediyesinin çalışmaları gölgelenmeye ve algı oluşturulmaya çalışılmıştır. Keşke o çöpler oradan toplanmış olsaydı, Alanya Belediyesi olarak biz de destek verirdik. Son yıllarda yaptığı başarılı çalışmalarla adından “Temiz Şehir” diye bahsedilen, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Akdeniz Belediyeler Birliği, çevre dernekleri başta olmak üzere birçok kurum tarafından başarı ödülüne layık görülen Alanya Belediyesi her zaman olduğu gibi dünyanın en güzel kenti olan Alanya’mız için azimle çalışmaya devam edecektir.

“ORTAYA ATILAN İDDİA ALANYA’NIN GERÇEKLERİYLE BAĞDAŞMIYOR”

Söz konusu paylaşım ve buna benzer algı operasyonları bizleri 24 saat mesai harcadığımız şehrimize hizmet etme sevdasından geri durduramayacaktır. Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz Okurcalar’dan Gazipaşa sınırına kadar rutin olarak Alanya sahillerinin temiz kalması için çalışmalarını sürdürürken; arşivlere bakıldığında mesai arkadaşlarımızın ortaya koyduğu emek defalarca basın organlarında ve sosyal medyada övgü ve teşekkür almıştır. Alanya’nın gerçekleri apaçık ortada iken ortaya atılan iddia Alanya’nın gerçekleriyle bağdaşmamaktadır. Alanya sahillerinde aşırı yağış ve fırtına sonrası dere yataklarından denize ulaşan çöplerin dışında hiçbir zaman kirlilik yaşanmamış ve yağışların hemen ardından ekiplerimiz Alanya Turistik İşletmeciler Derneği ile birlikte sahillerin temizliğini ivedilikle yapmış, dünyanın en güzel sahillerini Alanya halkının hizmetine sunmuştur” ifadelerine yer verildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83