Alanya'da 30. bağımsızlık yılını fidan dikerek kutladılar

Alanya'da 30. bağımsızlık yılını fidan dikerek kutladılar
Litvanya Cumhuriyeti‘nin Bağımsızlık restorasyonunun 30.Yılı Alanya‘da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Alanya Litvanyalılar Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte ülkenin sembolü Meşe ağacı dikildi. Litvanya Cumhuriyeti Alanya Fahri Konsolosu Mehmet Şahin törende yaptığı konuşmada dost ve kardeş Litvan halkının bağımsızlığının daim olması temennisinde bulundu.

ALTSO Başkanı ve Litvanya Fahri Konsolosu Mehmet Şahin,“ Litvanya toplumunun kendini özgürce ifade etmesine imkan sağlayan gün olan Litvanya Bağımsızlık Restorasyonunun 30. Yıl dönümünü kutlu olsun“ dedi.

Devlet Bahçeli Yaşam Alanı‘nda düzenlenen Meşe Fidanı Dikme Töreni’ne Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, ALTSO Başkanı ve Litvanya Fahri Konsolosu Mehmet Şahin, Alanya Belediye Başkan Vekili Emine Çalış, Alanya Ormat İşletme Müdürü Yücel Sönmez, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ve çok sayıda Litvan vatandaş katıldı.


ŞAHİN’E TEŞEKKÜR

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Alanya Litvanlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Asta Buckiunaite‘ye, Litvanya Fahri Konsolosu Mehmet Şahin‘e verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Litvanlar olarak ne zaman herhangi bir konuda yardım isteseler Şahin‘in her türlü desteği verdiğine dikkat çeken Buckiunaite‘ye “Fahri Konsolosumuz Mehmet beye çok teşekkür ederiz. Her zaman bizim yanımızda. Bugün de onun destekleriyle burada fidan dikme töreni düzenliyoruz. “ dedi.

Alanya Belediyesi Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ise törende yaptığı konuşmada Litvanya Cumhuriyeti'nin Bağımsızlığının yeniden kazanıldığı gün olan 11 Mart'ın 30. Yıld önümünü kutladı.



ŞAHİN: “ALANYA GÜVENİLİR ŞEHİR”

Alanya‘da Yeni Alanyalılar olarak bilinen yerleşik yabancılarla dostluk içerisinde yaşadıklarını vurgulayan ALTSO Başkanı ve Litvanya Fahri Konsolosu Mehmet Şahin, Litvanya Fahri konsolosluğunda da bir yılı geride bıraktığını söyledi. Alanya‘nın güvenli ve huzurlu bir şehir olduğuna dikket çeken Şahin, ALTSO Başkanlığı yanında Litvanya Fahri Konsolosu da olması sebebiyle yerleşik yabancılarla sık sık bir araya geldiğini söyledi.


Yerleşik yabancıların da Alanya‘da yaşamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Fahri konsolosluğunu büyük bir onurla yürütmekte olduğum dost ülke Litvanya Cumhuriyeti, bugün yani 11 Mart’ta parlamentonun bağımsızlığının 30. Yıl dönümünü kutluyor. Tüm Litvan arkadaşlarımızın günü kutlu olsun. Bağımsızlık gününün 30. Yıl dönümüne ithafen, Litvanya’nın ulusal ağacı ve simgelerinden olan meşe ağacını, Alanya’mızın eşsiz manzarasına sahip bu alana dikerken; Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu ‘Ağaç Dikme Seferberliği’ ile ‘Bugün Fidan Yarın Nefes’ kampanyasına da katkı sunmak istedik. Bugün buraya dikeceğimiz fidanlar kök salıp geleceğe doğru büyürken, bizlerle birlikte güzel Alanya’mızda yaşamayı seçen Litvanyalı dostlarımızla, dostluk bağlarımızın da kök salarak güçleneceğine inanıyorum. Dost ülke Litvanya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının ilelebet sürmesini en içten dileklerimle temenni ederim” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Alanya Litvanlar Derneği Yöneticileri protokol üyelerine teşekkür belgesi takdim ederken, ardından ise meşe fidanlarının dikimi gerçekleştirildi. 

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2020, 21:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83