ALANYA'DA AÇIĞA ALMALAR VE YENİ GÖZALTILAR

Darbe girişimi ile Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik yapısına kast eden, Fetullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ/PDY) etkin bir şekilde mücadele devam ediyor. Yapılan mücadele çerçevesinde Alanya'da kamuda açığa alınan personel sayısı 126’a ulaşırken gözaltına alınanların sayısı 32 ve tutuklananların sayısı da 11 oldu.

ALANYA'DA AÇIĞA ALMALAR VE YENİ GÖZALTILAR

 Olağanüstü Hal kapsamında Bakanlıklar, Valilik ve Kaymakamlığın değerlendirmesi doğrultusunda, Kamuda görevden almalar sürüyor. Yapılan çalışmalar doğrultusunda Alanya İlçe Müftlüğünde görevli 1 İmam Hatip, Sosyal Güvenlik Merkezi 1, Toplum Sağlığı Merkezi 3 personel açığa alındı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinden 19 kamu personeli açığı alınırken, 32 de kişide gözaltına alındı. Böylece Alanya genelinde Kamuda açığa alınan personel sayısı 126’ya ulaştı. Öte yandan Fethullahçı Terör Örgütü ile bağlantısı olan 35 sivil vatandaş da gözaltına alındı. 

banner111
“PARALEL YAPI İLE HUKUK İÇERİSİNDE MÜCADELE EDİLİYOR"

Tüm Türkiye’nin ve Alanya’nın demokratik haklarına yapılan saldırıya dur dediğini ifade edene Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, “Türkiye’de Kamu Kurum ve Kuruluşlarının darbeye direnmesi ve milletin kendi iradesine sahip çıkması ülkemizi uçurumun eşiğinden geri döndürmüştür. Paralel yapı ile hukuk içerisinde mücadele ediliyor. Ülkenin birlik ve beraberliğine kast eden bu hainlere geçit vermeden, mevcut yasalar ve çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler çerçevesinde mücadelemiz tüm hızı ile sürecektir. Titizlikle yapılan çalışmalar neticesinde şu ana kadar Alanya genelinde farklı kurumlardan olmak üzere 169 Kamu görevlisi görevlerinden uzaklaştırılmıştır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2016, 18:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83