Alanya'da Bahçeli rüzgarı esti

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in 102 milyon TL yatırımla Alanya’ya kazandırdığı Belediye Hizmet Binası, Güneş Enerji Santrali ile 44 yeni iş makinası ve araç için düzenlenen temel atma ve açılış törenleri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, protokol üyeleri ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Alanya'da Bahçeli rüzgarı esti

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in, Cumhuriyet Mahallesi Sarıkadıoğlu Caddesi’ne projelendirdiği yeni hizmet binasının temel atma töreni ve Toslak Mahallesi’nde 94 dönüm arazi üzerine kurulu Türkiye’nin Kamu kurum ve Kuruluşları arasındaki en büyük Güneş Enerji Santrali’nin açılışı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve kalabalık bir davetli topluluğuyla gerçekleştirildi. Temel atma ve açılış töreninin ardından 44 yeni araç ve iş makinesi de dualarla belediye araç filosuna eklendi. Bu dev yatırımlar 102 milyon Türk Lirası’na mal oldu.

banner111
Temel atma ve açılış törenine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Günal, Şefkat Çetin, Oktay Öztürk, Celal Adan, Ruhsar Demirel, Mevlüt Karakaya, Nevin Taşlıçay, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Alanya Ülkü Ocakları Başkanı Abil Gündoğdu, partililer, STK temsilcileri, üniversite rektörleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“SİZİ ALANYA’DA AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM”
Tören alanında toplanan vatandaşlara ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye seslenen Belediye Başkanı Yücel, Sayın Bahçeliye hitaben yaptığı konuşmasında, “Partimizin bilge lideri sizi Alanya’da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. 7 ay gibi kısa bir sürede şehrimizi ikinci kez şereflendirerek Alanya’ya ve halkımıza verdiğiniz değeri gösterdiniz” dedi.

BAŞKAN YÜCEL,“70 MİLYONLUK BİR YATIRIM, EN SON TEKNOLOJİYİ KULLANACAĞIZ”
Yeni hizmet binasında en son teknolojinin kullanılacağı belirten Belediye Başkanı Yücel, “ Belediye Hizmet Binamız, akıllı bina özelliği, konumu, ulaşım kolaylığı, otoparkı ve sosyal donatı alanlarıyla da bölgenin en iyi eserleri arasında yerini alacak nadide bir yapı olacaktır. Yaklaşık 70 milyonluk bir yatırım olan hizmet binamızı, 16 ay gibi kısa bir sürede tamamlayıp, hizmete açacağız” dedi.

“ŞEHİRLER MEYDANLARIYLA ANILIR”
Yeni hizmet binasının faaliyete geçmesiyle birlikte eski binanın olduğu alana büyük bir Kent Meydanı kazandıracakları söyleyen Başkan Yücel, “Ancak, bizim önceliğimiz hiçbir zaman Belediye Hizmet Binası olmadı. Her zaman söylediğimiz gibi “Şehirler meydanları ile anılır ve meydanları ile bilinir.” Dünyanın en güzel kenti olan Alanya’ya, Dünyanın en güzel meydanını kazandırmak için kolları sıvadık. Ve bunun için Belediye Binamızı buraya taşımaya karar verip, Kent Meydanı projemizi hazırladık. Alanya’nın en güzel ve en merkezi yeri olan eski binamızın olduğu o eşsiz kıymetteki bölgeyi, Kent Meydanı yaparak halkımızın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

“KENT MEYDANI ALANYA’NIN VİZYONUNU DEĞİŞTİRECEK, KADERİNİ ETKİLEYECEK”
Belediye Başkanı Yücel konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Projesi tamamlanmak üzere olan Kent Meydanımızı hayata geçirdiğimizde İskele Bölgesi’ni halkımızın kullanımına açacağız. Kent ile denizi buluşturacağız. Yeşil alanları, yürüyüş, dinlenme ve seyir alanlarıyla, kültürel objelerle, modern çevre ve peyzaj düzenlemeleri ile Kızıl Kule’den başlayan ve Hacet Deresi’ne kadar uzanan 1.2 km’lik alana turizmin gözbebeği Alanya’ya yakışan, herkesin gıpta ile baktığı, eşi benzeri olmayan bir kent meydanı kazandıracağız”.

“HALIKIMIZIN VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÖRÜŞÜNE SUNACAĞIZ”
“Her Yerel Yönetici, arkasında “bu bizim eserimiz” diyebileceği, insanlara faydalı olan, kentin kaderini değiştirecek büyük projeler, büyük eserler bırakmak ister. Kent Meydanı Projesi de Alanya’nın vizyonunu değiştirecek, kaderini etkileyecek, Alanya’nın değerine değer katacak bir projedir. Kent Meydanı Projemizi, gerekli kurul onayları tamamlandığında, halkımızın ve sivil toplum örgütlerinin görüş ve önerilerine sunacağız. Ardından hemen çalışmalara başlayacağız”.

“ÜRETKEN BELEDİYECİLİK POLİTİKAMIZLA TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK GES’İNİ ALANYA’YA KAZANDIRDIK”
“Partimizin Üretken Belediyecilik anlayışını hizmetlerimize ve projelerimize yansıttık” diyen Başkan Yücel, “Üretken Belediyecilik anlayışımızın en güzel örneği olan Yenilenebilir Enerji Kaynağı Güneş Enerji Santralimizin açılışını da bugün hep birlikte yapacağız. Yerel ve Kamu Kurum ve Kuruluşları arasında ülkemizin en büyük Güneş Enerji Santraline sahip olmanın gurur ve onuruyla Toslak Mahallemizde 94 dönümlük bir alana kurduğumuz santralde 11 Temmuzdan beri elektrik üretiyoruz. Ürettiğimiz elektriği satıyoruz ve elde ettiğimiz gelirle belediyemizin tüm elektrik ihtiyacını fazlasıyla karşılıyoruz. Güneş Enerji Santralimizden aylık ortalama 250-300 bin TL gelir elde ediyoruz” vurgusunu yaptı.

“TÜRKİYE’NİN EN GÜÇLÜ BELEDİYELERİ ARASINDAYIZ”
Sözlerini “Yatırım bütçesi, araç filosu ve hizmet ağı ile Türkiye'nin güçlü belediyelerinden biri” olduklarının altını çizerek sürdüren Başkan Yücel, “Artık üreterek güçlenen, güçlendikçe büyüyen ve büyüdükçe de halkına daha çok hizmet eden bir belediyeyiz” dedi.

“ALANYA KALESİ’DEN 3 HİLALİ İNDİRMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEK”
Alanya Kalesi’nden 3 hilali kimsenin indirmeye gücü yetmeyeceğini vurgulayan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Sayın Genel Başkanım, her zaman her yerde göğsümü gere gere şunu söylüyorum. Dünya döndükçe, siz başımızdan eksik olmadıkça, bizler de burada oldukça Alanya Kalesi’nden 3 hilali indirmeye kimsenin gücü yetmeyecek. Size ve partimize layık olmak için, gençlerimize daha mutlu ve daha güvenli yarınlar bırakmak için gayretle, azimle, yılmadan, yorulmadan çalışacağız, halkımızın hizmetkârı olacağız” dedi.

“ALANYA OLARAK İL OLMAYI ÇOKTAN HAK ETTİK, TAKDİR DEVLET BÜYÜKLERİMİZİN”
“Büyük Alanya’yı büyük projelerle buluşturuyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Belediye Başkanı Yücel, Alanya olarak il olmayı çoktan hak ettiklerini, bundan sonra takdirin devlet büyüklerinin olduğunu söyledi.

44 YENİ ARAÇ VE İŞ MAKİNESİ DAHA ARAÇ FİLOSUNA KATILDI
Göreve geldikten sonra Alanya Belediyesi’nin araç filosuna 143 yeni araç ve iş makinesi daha kazandırdıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Son aylarda kazandırdığımız 44 yeni araç ve iş makinesinin de bugün duasını yapacağız. Alanya’ya kazandırdığımız Belediye Hizmet Binamızın, Güneş Enerji Santralimizin ve 44 yeni araç ve iş makinesinin Alanya halkımıza hayırlı uğurlu olmasını dilerim” diyerek sözlerini tamamladı.

BAHÇELİ “ALANYA BİZİM İÇİN SEVDADIR”
Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in ardından kürsüye gelen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, meydanı dolduran kalabalığa seslenerek Alanya’ya verdiği önemi bir kez daha yineledi. Bahçeli, “Alanya Bizim için Sevdadır” dedi.
“Ülkemizin en güzide yerlerinden, bizlerin de yüz akı kıymetinde olan Alanya’nın nazarımızda ayrı bir yeri ve önemi vardır” diyen Devlet Bahçeli, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Buraya ne zaman gelsem, kutlu ecdadımızın emanetlerini görerek gururlanıyorum.

Doğasının, güneşinin, kumunun, tarihi mirasının güzelliği ile Alanya’da her daim huzur buluyorum. Selçuklu’nun adım başı karşımıza çıkan emanetlerine baktığımda geçmişin derin izlerini, sizleri gördüğümde ise yarınların heyecanını yaşıyorum.
Bunca güzellik ve görkeme ilave olarak bir de Milliyetçi Hareket’e Alanya’yı emanet etmiş olmanız ise yeri doldurulamaz iftihar kaynağımızdır. Biz de buna layık olmak için elimizden geleni yapıyor, her alanda size yakışır bir çalışmanın içerisinde bulunuyoruz”.

“ALANYA MUTLUYSA BİZ DE MUTLUYUZDUR”
Alanya’yla ilgili duygularını “Alanya mutluysa biz de mutluyuzdur. Aksi bir durumun asla mümkün olmayacağını bilmenizi isterim” ifadeleriyle sürdüren Genel Başkan Bahçeli, “Bu projeleri yerinde inceleyerek vatandaşlarımızın memnuniyetini görmemiz, kendi adımıza sevindirici olmuştur.


ALANYA’YA YAKIŞAN PROJELER 
Bugün de Alanya’ya yakışan yeni projelerin temel atma ve açılışı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Öncelikle Cumhuriyet Mahallesi Çevre Yolu üzerinde inşaatına başlanan Alanya Belediyesi Yeni Hizmet Binasının temelini atacağız. Ardından da yapımı tamamlanan Güneş Enerjisi Santralini açacağız. Ve son olarak belediyemizin hizmetlerinde kullanılacak araçların incelemesini yapacağız. Şimdiden sizlere, vatanımıza ve milletimize hayırlar getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum”.

BAHÇELİ, “ALANYA İL OLMAYA DÜNDEN HAZIRDIR”
Konuşmasında Alanya’nın il olmaya dünden hazır olduğunu kaydeden Bahçeli, “Turizm, tarım ve ticaret merkezlerimizden olan Alanya’nın bu hizmetlere kavuşması hepimiz açısından oldukça önemlidir. Çünkü Alanya her şeyin en iyisine layıktır. Çünkü Alanya il olmaya dünden hazırdır. Ve de bunu hak etmektedir. Zira Milliyetçi Hareket’te bu talep ve tercihinizi yürekten desteklemektedir” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK GES’Nİ AÇMANIN GURUNU DUYUYTORUM”
Belediye Yeni Hizmet Binası’nın temel atma töreninin ardında Türkiye’nin en büyük GES’nin açacak olmanın gururunu yaşadığını kaydeden MHP Lideri Bahçeli, “Bugün açılışını yapacağımız Güneş Enerjisi Santrali’nin önemi de aynı biçimde hepimiz açısından büyüktür.
Türkiye’nin kamu kurum ve kuruluşları arasındaki en büyük Güneş Enerji Santrali’nin açılışını gerçekleştirecek olmamızdan dolayı son derece mutluyum. Böylelikle çevreyi kirletmeden temiz enerji elde edilmesine katkı sağlanacaktır. Diğer yandan ülkemizin enerji konusunda var olan dışa bağımlılığının bir nebze de olsa azaltılması konusunda önemli bir adım atılmış olacaktır”. 

MİLLETİMİZİN PARASI CEBİNDE KALACAKTIR
“Sonuçta milletimizin parası cebinde kalacak, Alanyalılar ihtiyaç duyduğu elektriğe, kendi topraklarında kurulu olan Güneş Enerjisi Santrali ile kavuşabileceklerdir. İşte bizim de görmek istediğimiz projeler bunlardır”.

BU PROJELER İFTİHAR VESİKALARIDIR
“Geleceği şimdiden yakalamak derken kastımız, böylesi projelerin gerçekleştirilmesidir. Hem yerelin sorunlarını aşacak, hem de ülkemize genelde katkı sağlayacak bu ve benzeri projeler Milliyetçi Hareket’in takdirle karşıladığı iftihar vesikalarıdır”.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZ ADEM MURAT YÜCEL BEY’E ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”
“Bu vesileyle temelini attığımız ve açılışını gerçekleştirdiğimiz projelerde emeği geçen, başta Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel Bey olmak üzere tüm belediye personeline, katkı sunan her bir kardeşime ve tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.
Konuşmama son verirken hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyor, bugünden yeni yılınızı kutluyor, sizleri Cenab-ı Allah’a emanet ediyorum”.

BAHÇELİ’E 70 YILLIK ALANYA KİLİMİ
Törenin ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP Lideri Bahçeli’ye 70 yıllık bir Alanya Yörük Kilimi, muz lifi ve muz yaprağından tasarlanmış bir tablo ve Alanya ipeğinden dokuma mendil ile tesbih hediye etti. Ayrıca MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan da Bahçeli’nin resmi olan bir tablo takdim etti. Daha sonrada tüm protokol üyeleriyle birlikte butona basılarak, yeni hizmet binasının temeli atıldı.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK GES’İ DUALARLA HİZMET AÇILDI
Cumhuriyet Mahallesi’ndeki yeni hizmet binasının temel atma töreninin ardından Toslak Mahallesi’ndeki Türkiye’nin kamu kurum ve kuruluşları arasındaki en büyük Güneş Enerji Santrali’nin açılış törenine geçildi. Tören alanında, Genel Başkan Bahçeli ve katılımcılara GES’in ilk kuruluş aşamasından açılışına kadar olan süreç ve teknik konularda bilgiler verildi. Belediye Başkanı Yücel, İller Bankası Anonim Şirketi Antalya Bölge Müdürü Fuat Koçal’a kredi desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Daha sonra tesis, Alanya Müftüsü Mustafa Topal’ın dualarıyla hizmete açıldı. Ardından yine aynı alanda Alanya Belediyesi’nin 44 yeni araç ve iş makinesi için de dua okunarak hayırlı olsun dileklerinde bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2017, 19:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83