Alanya'da bayram öncesi kasaplara ve fırınlara denetim

Alanya'da bayram öncesi kasaplara ve fırınlara denetim
Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde gıda mühendislerinin eşliğinde Alanya’da hizmet veren kasap, market, fırın ve pastanelerde denetim gerçekleştirdi.
Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken, Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçe genelindeki denetimlerine hız verdi. Bayram öncesi ilçe genelinde hizmet veren kasap, market, fırın ve pastanelerde denetimler gerçekleştirildi. Gıda mühendisleri eşliğinde gerçekleşen denetimlerde işletmelerin genel hijyen durumları, üretilen ve üretimde kullanılan ürünlerin kalitesi ile üretim şartları incelendi. COVID-19 (Yeni Tip Koronavirüs) önlemlerinin bayram süresince de işletmelerde ivedilikle uygulanmasının halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirterek işletme sahiplerine uyarılarını yineleyen ekipler, mutlak hassasiyet gösterilmesi gerektiğinin altını çizdiler.

“DENETİMLER YIL BOYUNCA DEVAM EDECEK”

Denetimler hakkında bilgiler veren Alanya Belediyesi Zabıta Müdürü Naci Uzunsakal, “Ekiplerimiz yıl boyunca denetimlerini belirli aralıklarla gerçekleştiriyordu. Bayram dolayısıyla denetimler daha da sıklaştı. Bu tür özel günlerde halkımızın sağlığını tehlikeye atacak tüm faktörlerin önüne geçmeye çalışıyoruz bunun için de ekstra denetimler yapıyoruz. Ekiplerimiz bayram boyunca da denetimlerine gerek işletmelerde gerekse de kurban kesim yerlerinde devam edecek. Yıl boyunca rutin denetimlerimiz zaten gerçekleşiyor” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2020, 17:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83