Alanya'da çocukları mutlu eden proje

Alanya Belediye Tiyatrosu Çocuk Birimi tarafından yürütülen “Orada Bir Köy Var Uzakta” projesiyle köy çocukları tiyatro ve yaratıcı dramayla buluşuyor.

Alanya'da çocukları mutlu eden proje
 Proje, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılının başlamasıyla birlikte” Mutluluk Çocuğa Yakışır” temasıyla start aldı. Bu yıl yaklaşık 60 köy ve mahalle ilkokulunda sürdürülecek proje, dün Payallar İlköğretim Okulu’nda başladı.
“ORADA BİR KÖY VAR UZAKTA” PROJESİ 5. YILINDA
Alanya Belediye Tiyatrosu Çocuk Birimi’nce Nilbanu Engindeniz tarafından yürütülen “Orada Bir Köy Var Uzakta”projesi artık 5. yılında. Her yıl farklı bir temanın işlendiği projenin bu yılki  konusu ise “Mutluluk Çocuğa Yakışır”.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Nilbanu Engindeniz, “Köy çocuklarını tiyatroyla buluşturan Belediyemizin bu önemli projesi, bu yıl da devam edecek. Tam 5. yılını dolduran projemizin bu yıl ki konusunu ise “Mutluluk Çocuğa Yakışır” olarak belirledik. Köy ve mahalle okullarında okuyan çocuklarımıza mutluluğun resmini yaptıracağız ve yıl sonunda o resimlerleAlanya sokaklarını kaplayan dev bir resim sergisi açacağız” dedi. 

MUTLULUK ÇOCUĞA YAKIŞIR
Dün Payallar İlköğretim Okulu öğrencileriyle buluşan NilbanuEngindeniz şunları kaydetti:
“Mutluluk Çocuğa Yakışır.Payallar İlköğretim Okulu’nun değerli öğrencileriyle buluştuk. Çocuklarla mutluluğun kendileri için ne ifade ettiği üzerine konuştuk.Ardından kendi hayal dünyalarındaki mutluluğun resmini yaptırdık. Çocuklarımızı sene sonunda kendi resimlerinin sergileneceği  büyük şenliğe davet ettik”.

BELGESELE DÖNÜŞTÜRÜLECEK
Alanya Belediye Tiyatrosu tarafından 5 yıldır başarıyla sürdürülen projenin belgesel filme dönüştürüleceğini de söyleyen Engindeniz, “2018-2019 tiyatro sezonundaki bu çalışmalarımızı belgesel filme dönüştüreceğiz.
Projemizin 2. aşamasında ise Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel ile istişare ederek çocuklar tarafından belirlenen her okulun ihtiyacı olan bir dileği de yerine getireceğiz”dedi.



Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2018, 14:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83