Alanya'da Covid-19 vaka sayılarında ürküten artış

Alanya'da Covid-19 vaka sayılarında ürküten artış
Haftalık vaka tablosunda çok yüksek riskli iller arasında yer alanda Antalya'da vaka sayıları artmaya devam ediyor. Alanya'da 10 gün önce 750 olan vaka sayısı 329 artarak bin 79'a yükseldi.

Havaların ısınması ile birlikte vatandaşların rehavete kapılıp, tedbirleri elden bıraktığı Alanya'da koronavirüs vakaları korkutucu seviyelere ulaştı. Alanya İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir,bu korkutucu artış için acilen insanların önlem almaları gerektiğinin altını çizdi.Aldemir, Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmamasının her geçen gün yoğun bakım ve vaka artışında artmaya sebep olduğunu belirtti.

12 KİŞİ YOĞUN BAKIMDA

Alanya'da 10 gün önce 750 vaka tespiti yapılmıştı. Alanya İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir, yaptığı açıklamada, bu sayının günlük ortalama 107 vaka ile son 10 günde bu hafta 1079'a yükseldiğini belirtti.Alanya'da ortalama mutasyonlu hasta sayısı ise 50 olarak açıklanırken, bu ürkütücü sayılara rağmen sevindirici tek nokta yoğun bakım sayısında yüksek bir rakam olmaması. Aldemir,'' Alanya'da yoğun bakımda yatan 12 hastamız var. Her gün dalagalanmalar oluyor. Vaka sayıları artarak değişmeye devam ediyor.Korunmaya biraz daha dikkat etmek lazım. Tedbirleri elden bıraktıkça vakalar artıyor'' diyerek Alanya'yı daha dikkatli olması konusunda uyardı.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2021, 08:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83