Alanya'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşkusu

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 92. yıldönümü Alanya’ da resmî törenle kutlandı.

Alanya'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşkusu
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Belediyesi’nin destekleriyle Alanya’da yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı. 30 Haziran'da kimsesiz çocuklar ve Huzurevi sakinlerine tekne turu ile başlayan Kabotaj bayramı etkinlikleri, yüzme yarışı ve yağlı direk gibi çeşitli yarışmalarla 1 Temmuz günü devam etti.

Kutlamalara Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel,  Alanya Liman Başkanı Mehmet Sayhan, İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, diğer protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Alanya İskelesi'nde düzenlenen tören, Atatürk anıtına çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

DENİZE ÇELENK BIRAKILDI

Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel ve Alanya Liman Başkanı Mehmet Sayan tekne ile açılarak deniz şehitleri anısına suya saygı çelengi bıraktı. Alanya Liman Başkanının günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından yarışmalara geçildi.
YAĞLI DİREK YARIŞI NEFESLERİ KESTİ

Etkinlikler kapsamında deniz dibinde altın bulma, su sporları(flayboard) gösterileri, tekne yarışları, yüzme yarışmaları ve yağlı direkten bayrak alma yarışı yapıldı. Her yıl geleneksel olarak yapılan yağlı direkten bayrak alma yarışını izleyenler, büyük bir heyecanla yarışmayı takip etti. Kısa süren bayrak alma yarışında deniz dibinde altın bulma yarışını da kazanan Emirhan Çetin,  bayrağı almayı başardı ve yarışmayı kazanan isim oldu.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2018, 09:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83