Alanya'da dişlerini sökmüşler

Alanya'da fotoğraf çekiminde kullanılan ve turistlere zarar vermemesi için dişleri sökülen 3 yaşındaki şempanzenin bakımı Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde yapılıyor

Alanya'da dişlerini sökmüşler

 Antalya’nın Alanya ilçesinde fotoğraf çekiminde kullanılan ve turistlere zarar vermemesi için dişleri sökülen 3 yaşındaki 'Michael' adlı dişi şempanzenin bakımı Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde yapılıyor. 

banner111
Alanya’da sahibi tarafından turistlerle hatıra fotoğrafı çektirmek amacıyla dişleri çekilerek, para karşılığında kullanılan şempanze sahibi hayatını kaybedince Orman ve Su İşleri Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi. Turistleri ısırmaması için dişleri sökülen ve kötü beslenen 'Michael' adlı 3 yaşındaki dişi şempanzeyi görevliler Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ne getirdi. Hayvanat bahçesinde daha geniş bir alana alınan şempanzenin bakımına başlandı. Kısa sürede rehabilite olan ve hastalıkları iyileşen Michael’in dişlerinin ise geri gelmesinin mümkün olmadığı bildirildi. Sadece yumuşak gıdalarla beslenen şempanze için diğer illerdeki hayvanat bahçelerinden erkek şempanze aranıyor.

"Turistlere fotoğraf için kullanılmış"
Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Süleyman Karaca, şempanzenin ilgi çekici bir hayvan olduğunu belirterek, Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından kendilerine teslim edildiğini söyledi.
Şempanzenin Alanya’da bir otelde turistlere fotoğraf çekim amacıyla kullanıldığını dile getiren Karaca, “Bu hayvan çok kötü koşullarda barındırılmış ve beslenmiş. Hayvan gelir gelmez hastalık ve psikolojik olarak tedaviye alındı. Besleme düzenini değiştirdik. Dar kafesten geniş bir kafese aldık. Hayvan yeniden kendine geldi. Şempanzeyi daha geniş daha doğal bir ortama almak için çalışma yapıyoruz” dedi.

"Dişleri geri gelmeyecek"
Fotoğraf çekimi esnasında şempanzenin turistlere zarar vermemesi amacıyla sahibi tarafından dişlerinin çekildiğini aktaran Karaca, “En önemlisi kötü besleme yapılmış. Biz bunu giderdik. Dişi bir hayvan ve Türkiye’deki hayvanat bahçelerini araştırıyoruz. Yakın bir zamanda eş bulduğumuz onu getireceğiz. Şempanzenin o zaman daha da mutlu olacak. 3 yaşındaki misafirimizin hala üreme kabiliyeti var. Dişlerinin yeniden çıkması zor. Kalıcı dişleri sökülmüş. Biz protein karbonhidrat bakımından zengin gıdalar ve sebze meyveyle besliyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2017, 17:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83