Alanya'da fener alayı coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Alanya’da coşku ve heyecan içinde kutlandı.

Alanya'da fener alayı coşkusu

 Sabah başlayan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu, Alanya Belediyesi ve Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenen Fener Alayı yürüyüşü ile tavan yaptı. Fener Alayı yürüyüşüne katılan protokol ve vatandaşlar, Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplandı. Fener Alayı, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan ve Alanya Ülkü Ocakları Başkanı Abil Gündoğdu’nun gençlik ateşini yakması ile başladı. Kutlamaya protokol üyelerinin yanı sıra siyasiler, oda ve dernek başkanları ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 

banner111
VATANDAŞLARFENER ALAYI’NA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlama, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin okunması ve gençliğin Atatürk'e cevabı ile devam etti. Protokolün birlikte gençlik ateşini yakmasının ardından Atatürk Caddesi'nde yürüyüşe geçildi. Protokol üyeleri, gençler ve vatandaşlar, Türk Bayrakları ve meşalelerle Anıt Önü’nden İskele’ye kadar yürüdü. Esnaflar da Fener Alayı’na alkışlarla destek verdi.

BAŞKAN YÜCEL ÇOCUKLARI OMZUNDA TAŞIDI

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını bugün bir çok etkinliklerle kutladık. 7’den 70’e herkes ile gençlik ateşimizi yakarak yürüdük. Biz gençlerimize milli ve manevi değerlerimizi unutturmayacağız.” derken yürüyüş esnasında Melodi ve Emir isimli iki çocuğu sırayla omzuna alarak bir süre onlarla birlikte yürüdü. 

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2017, 11:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83