Alanya'da gazi ve şehit çocuklarına 15 Temmuz anısına gezi düzenlendi

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Kahramanların Emanetleri' projesi kapsamında üç gün sürecek gezi düzenledi. Geziye Alanya'dan 12 gazi ve şehit çocuğu katıldı.

Alanya'da gazi ve şehit çocuklarına 15 Temmuz anısına gezi düzenlendi
Alanya'da yaşayan gazi ve şehit çocukları ilk ziyaretlerini Bilecik ilinin Söğüt ilçesine yaptılar. Osman Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in babası olan Ertuğrul Gazi'nin türbesini ziyaret ettiler. Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğünün hazırladığı “Kahramanların Emanetleri” projesi kapsamında 14-15-16-17 Temmuz 2019 tarihleri arasında İstanbul kültür gezisi düzenleyecekler.  Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği ve Sosyal Hizmet Müdürlüğü ile ortak yürütecekleri İstanbul kültür gezisine Alanya'da yaşayan 12  şehit ve gazi çocuğu katılacak. Çocuklara 9  görevli personel refakat edecek.

 Gezi kapsamında tarihe tanıklık etmek için hazırlanan müzelerden yakın tarihimiz de cereyan eden 15 Temmuz kahramanlık Destanını hafızalarda canlı tutmak için hazırlanan Hafıza 15 Temmuz Müzesi, İstanbul'u 21 yaşında fethederek çağ açıp çağ kapatan ve Osmanlı'yı devletten dünya imparatorluğuna dönüştüren Fatih Sultan Mehmet 'in İstanbul'u fethedişini anlatan Panorama 1453 Tarih Müzesi, Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Sultanahmet Camii ve Yerebatan Sarnıcı ziyaret edilecek. Ayrıca çocuklara Miniatatürk Türkiye Parkı gezerek ülkemizin çeşitli illerinde ve gönül coğrafyamızda bulunan ecdat yadigârı tarihi zenginliklerimizin minyatürlerini görerek bu eserler hakkında bilgi sahibi olacaklar. Gezinin sonunda çocuklara boğaz turu yaptırılacak. Ayrıca proje kapsamında ileri tarihlerde şehit ve gazilerin çocuklarına 30 Ağustos Çanakkale Gezisi ve 10 Kasım Ankara gezisi planlandığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2019, 12:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83