Alanya'da Kabotaj Bayramı heyecanı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Alanya'da 30 Haziran ve 1 Temmuz' da 2 gün boyunca çeşitli renkli gösterilerle kutlanacak.

Alanya'da Kabotaj Bayramı heyecanı
Alanya Liman Başkanlığının organize ettiği 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj  Bayramı Alanya Kaymamalığı ve Alanya Belediyesinin destekleriyle 30 Haziran ve 1 Temmuz'da kutlanacak. 30 Haziran'da kimsesiz çocuklar ve huzur evi sakinlerine tekne turu ile başlayacak olan Kabotaj bayramında 1 Temmuz'da yağlı direk gibi çeşitli yarışmalar, halk konseri gibi çeşitli gösteriler olacak. Kabotaj Bayramı kutlamalarına  tüm Alanya halkını davet eden Alanya Liman Başkanı Mehmet Sayhan, "1 Temmuz Pazar günü  saat 17.00'de İskele Meydanınında  protokolün katılımı ile  programız başlayacak. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından kutlamalarda buranın meşhur yarışması yaylı direk, tekne yarışı, yüzme yarışı, deniz dibinde altın bulma gibi çeşitli yarışmalarımız olacak. Yarışmaların bitiminde kızıl kule önünde halk konserimiz olacak ve ardından havai fişek gösterile ile sonlandırılacak. Yarışmalarda başarı elde eden yarışmacılarımıza, çeyrek altın, Kıbrıs feribotu gidiş dönüş bilet, çift kişilik otel konaklaması ve saat bisiklet gibi ödüllerimiz olacak. 1 Temmuz pazar günü kızıl kule ve tersane halkımıza ücretsiz açılacak"dedi.

'ESKİ HAVAYI YAKALAMAK İSTİYORUZ'

Kabotaj bayramı'na eski havasını vermek istediklerini belirten Sayhan, "Burada halkın katılımı önemli. Özelikle akşam saat 17.00'den sonra yapıyoruz ki katılım fazla olsun. Özellikle yağlı direk konusunda çok talep var. Yaylı direğe katılımın fazla olması halkın heyecanını artırıyor. Yarışmacılar ne kadar çok fazla olursa yarışmalar o kadar renkli ve aktif oluyor. Biz onu istiyoruz. Başarabilirsek bu sene çıtayı bir tık daha yükselteceğiz.  Biz burada sadece bir kutlama yapmayacağız. Kimsesiz çocuklarımıza deniz altı gezisi ve huzur evi sakinlerine tekne turu ile sosyal  sorumluluk anlamında duyarlılığı vurgulamak istiyoruz. Kızıl kule ve tersanenin de halka açık olması ile kültür turizminde halkımızı bilinçlendirmek istiyoruz. Ben buradan tüm Alanya halkımızı 30 Haziran Cumartesi ve 1  Temmuzdaki kabotaj bayramı kutlamalarına davet ediyorum." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2018, 13:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83