Alanya'da Kabotaj coşkusu

Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu’nun da katıldığı 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 91. yıldönümü, ilçemizde resmi törenle kutlandı.

Alanya'da Kabotaj coşkusu
Alanya İskele girişinde bulunan Atatürk Anıtına Alanya Liman Başkan Vekili Mustafa Akdoğan tarafından çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Alanya Liman Başkan Vekili Mustafa Akdoğan, "01 Temmuz 1923 Tarihinde yürürlüğe konulan, 815 Sayılı Kabotaj Kanunu ile Türk denizciliğinin bağımsızlığını kazandı. Bu vesile ile Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ile anıyorum" dedi. 

KAYMAKAM HARPUTLU DENİZ ŞEHİTLERİ İÇİN DENİZE ÇELENK BIRAKTI

Konuşmanın ardından, İlçe Kaymakamımız Mustafa Harputlu ve Alanya Belediye Başkan Vekili Tunahan Kasapoğlu tarafından deniz şehitlerini anmak için denize saygı çelengi bıraktı. İlçe Kaymakamımız Harputlu saygı çelengini denize bırakırken, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk de ‘Denizciliği, Türk’ün büyük ulusal ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız’ sözleriyle denizciliğe verdiği önemi vurgulamıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere denizlerdeki hak ve menfaatleri korumak uğruna hiç tereddüt etmeden hayatlarını feda eden, mezarları engin denizler olan şehitlerimize ve ile tüm şehit denizcileri rahmetle anıyorum" dedi. 

ÇEŞİTLİ GÖSTERİLER SUNULDU 

Etkinlikler kapsamında, deniz dibinde altın bulma, su sporları gösterileri, yüzme yarışmaları ve yağlı direkten bayrak alma yarışı yapıldı. Kabotaj Bayramı yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve Denizcilik ve Kabotaj Bayramına katılan tüm katılımcılara (Halka, İlçe Protokolüne ve davetlilere) tekne gezisi düzenlenmesiyle etkinlikler son buldu.

İskelede yapılan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 91. yıldönümü kutlamalarına İlçe Kaymakamımız Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkan Vekili Tunahan Kasapoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, Alanya Liman Başkan Vekili Mustafa Akdoğan, diğer protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2017, 12:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83