Alanya'da Kudüs Gecesi düzenleniyor

Anadolu Gençlik Derneği Alanya şubesi tarafından 31 Aralık akşamı "Mekke'nin Fethi Kudüs Gecesi" etkinliği düzenleniyor. AGD Başkanı Sıddık Uyar, Alanya halkını geceye davet etti.

Alanya'da Kudüs Gecesi düzenleniyor

 AGD'de yapıla toplantıda konuşan Sıddık Uyar, “Fetih; insanın, toplumun ve doğanın sevgiyle, merhametle ve adaletle buluşmasıdır. Fetih; insan olmanın, halife kılmanın, dağların yüklenmekten çekindiği bir yükü omuzlamanın ve kulluk sözü vermenin gereğidir” diyerek Feth’in manasına dikkat çekti.

banner111
Feth’in sadece “Hakk’ın Hakimiyeti için çıkılan bir seferin sonucu olmadığı, aksine o sefere çıkabilme dirayeti” olduğuna değinen Sıddık Uyar “Fetih işgal değildir. Fetih bir ırkın diğer ırkı tarumar etmesi ya da insanların inanç ve düşünce lerini zorla değiştirmek değildir. Enerji kaynaklarını, yeraltı ve yerüstü zenginliklerini ele geçirmek için savaşanlar, insanları imha etmek için savaşanlar bunu anlayamaz” dedi.
Bilindiği üzere yeryüzünün ilk binası Kabe’nin bulunduğu şehir olan Mekke’nin İslam Ordularınca 1 Ocak 630 tarihinde Fethedildiğini vurgulayan AGD Şube Başkanı Sıddık Uyar; “biz bu programları düzenlerken Feth’in, Hicri ya da miladi yıldönümünü ve ya Feth’in kronolojisini konuşmadan ziyade, Fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz. Ayrıca İstanbul’un fethini Diyarbakır’a, Diyarbakır’ın fethini Kudüs’e, Kudüs’ün fethini Mekke’ye ve Mekke’nin fethini de vahyin insanlığa olan çağrısına bağlamayan her anlayışın eksik olduğunu düşünüyoruz. Fetih, bir beldenin ve o beldede yaşayan insanların dimağlarının İslam’a açılması, küfrün karanlığının Kelam-ı Kadim’in berraklığıyla silinmesi, sonradan olma ilahlara reddiyedir. Fetih, insanların temel hak ve özgürlüklerini gasp’eden zulüm düzeninin adil bir düzene geçen yolun açılmasıdır. Biz AGD mensupları olarak bu coğrafyanın harcının İslam olduğuna, bu toprakların bize yurt yapan anlayışın Fetih Ruhu olduğuna inanıyoruz. İnsanımızı kültür emperyalizminin yanında değil, Fetih Ruhunun yanında durmaya davet ediyoruz" dedi.
Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak 31 Aralık Pazar gününü 1 Ocak Pazartesi gününe bağlayan gece, 81 İlimizde ve yaklaşık 900 noktada ‘Mekke’nin Feth’i ve Kudüs’ün Fethi programı düzenleyeceklerini dile getiren Uyar, " Kestel Düğün Salonunda 31 Aralık Pazar akşam saat 19:30’da başlayacak olan Mekke’nin Feth’i ve Kudüs Gecesi programımıza tüm halkımız davetlidir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2017, 16:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83