Alanya'da sahte peygamber skandalı

'Sahte Peygamber' olarak da bilinen İskender Evrenesoğlu müritleri Alanya'da toplantı gerçekleştirdi. Vatandaş bu duruma isyan etti.

Alanya'da sahte peygamber skandalı
alanyaadres/Özel Haber
Kendisini son peygamber olarak tanıtan ve mehdi olduğunu iddia eden İskender Evrenesoğlu müritleri Alanya'da Dimçayı'nda bir halısaha da toplantı düzenlediler. 'Sahte Peygamber'e inanan bir çok vatandaş toplantıya katıldı ve Evrenesoğlu'nun yardımcısının elini öptüler. Evrenesoğlu'nun da Amerika'dan telekonferansla toplantıya katıldığı ve müritlerine seslendiği öğrenildi. 

'EL ÖPTÜRÜP SAHTE KURAN DAĞITTILAR'

'Sahte Hoca' Evrenesoğlu'nun müritlerinin şehitlerle ilgili bi program yapacağız bahanesiyle insanları topladıkları öğrenildi. Özellikle kadınların ağırlıkta olduğu kalabalıka şehitlerle ilgili yapılan birkaç duanın ardından ilginç şeyler söylendi. Evrenesoğlu'nu peygamber ilan eden müritler kurtuluşa ermek için 3 defa elimi öpmeniz gerekiyor dedi. İnsanlara elini öptüren şahıslar daha sonra sahte Kuran-ı Kerim dağıttılar. Kuran-ı Kerim'in meali gibi görünen bu kitaplar tamamen Evrenesoğlu'nun ideolojisini savunan ve Kuran-ı Kerim'le hiç bir ilgisi olmayan kitaplar olduğu öğrenildi.


VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

Evrenesoğlu'na inanan kalabalık Dimçayı'nda yürüyüş yapmak istedi. Bazı vatandaşlar bu duruma tepki göstererek durumu Alanya zabıta ekiplerine ihbar ettiler. Daha sonra kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

İMAMLAR MÜDAHALE ETTİ

Aynı olayın geçtiğimiz günlerde Çıplaklı Düğün Salonu'nda da yapılıdığı ve 200 250 kişilik bir grubun katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildiği öğrenildi. O bölgede yaşayan imamlar olaya müdahale ederek kalabalığın dağılmasını sağlamışlardı. Bugün de Dimçayı'nda yaşanan olaya yine ilk müdahala çevredeki imamlardan gedi. Güvenlik güçlerinin ise kalabalığın dağılmasının ardından olay yerine geldiği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2017, 16:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83