Alanya'da sürü yönetimi kursu başladı

Alanya'da sürü yönetimi kursu başladı
Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen sürü yönetimi kursu 61 kursiyerin katılımı ile başladı.
Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi’nin birlikte yürüttüğü sürü yönetimi kursu Tarım İlçe Müdürlüğü toplantı salonunda 61 kursiyerin katılımı ile başladı. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, açtıkları sürü yönetimi kursu ile kırsal alanda sürü yönetimi elemanlığını daha cazibeli bir meslek haline getirmek amaçladıklarını belirtti.



Alanya’nın 60 bin civarında küçükbaş hayvan varlığına sahip olduğunu ifade eden Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, “Küçükbaş hayvancılık sektörünün gelişimi için sürüleri yöneticilerinin bilinçli olmasının büyük önem taşıyor. Sürünün idare edilmesi, otlatılması, beslenmesi ve bakımı, hastalık ve zararlılardan korunması gibi birçok konuda çobanlarımıza büyük işler düşüyor. Bugüne kadar 200 yakın hayvancılıkla uğraşan yetiştiricimize sürü yönetimi kursunda eğitim verdik. Kursiyerlerimize Uzman eğitmenlerimiz Veteriner Hekim Soner Işıkpınar, Veteriner Hekim Ahmet Paşa Özçelik ve Veteriner Hekim Ali Bayraktar tarafından toplamda 104 saat teorik ve uygulamalı eğitim verilecek. Eğitimde kursiyerlere koyun ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanları besleme ve bakımını yapabilme, bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme konularında önemli bilgiler aktarılacak.” diye konuştu.
Kursa katılan kursiyerlerimize mesleki geçerliliği olan sertifikalar verilecek ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çeşitli program ve projelerden yararlanması için öncelik sağlanabilecek, sertifikalı sürü yönetim elemanını çalıştırdığını belgeleyen 250 baş ve üzeri küçükbaş hayvan varlığına sahip olan işletmelere yıllık destekleme yapılacak.
 

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2020, 15:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83