Alanya'da temel atan Çavuşoğlu'ndan müjdeler

Alanya'da temel atan Çavuşoğlu'ndan müjdeler

Payallar’a inşa edilecek yeni devlet hastanesinin temel atma töreni Bakan Çavuşoğlu'nun katılımı ile gerçekleştirildi. Temel atma töreninde Alanya’ya doğal gaz müjdesi veren Çavuşoğlu, “Alanya’ya gelecek olan doğal gazın ikinci ihalesini 4 Mayıs günü yapacağız. Alanya halkına hayırlı uğurlu olsun” dedi.


Alanya’nın batı mahallelerinin en büyük sorunu olan sağlık krizi tarihe karışıyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla Payallar Mahallesi'nde bulunan 200 yataklı  yeni Devlet Hastanesi’nin temeli atıldı. Temel atma törenine Antalya Valisi Ersin Yazıcı, İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AK Parti Milletvekili İbrahim Aydın, Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Oğuz Karahan, siyasiler, oda başkanları ve vatandaşlar katılım sağladı. A2 seviyesinde olacak olan hastane, 25 yoğun bakım yatak sayısı, 10 palyatif yatak sayısı bulunan hastane, 7 ameliyathane, 67 poliklinik odası, 5 acil poliklinik odası, endoskopi-bronkoskopi üniteleri, yanık ünitesi, 15 kişilik ayaktan kemoterapi ünitesi, uyku laboratuvarı ve diyabet merkezi ile hizmet verecek. 


'GURURLA İZLİYORUM'

banner111

Temel atma töreninde konuşan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, “Bir mülki amir olarak, 1992 yılından bu yana ülkede farklı görevlerde çalıştım. Sağlıkta son 20 yılda yaşananları geldiğimiz noktayı gıpta ile imrenerek gururla izliyorum. Çok mutluyum. Şükürler olsun dünya çapında sağlık hizmeti sunuyoruz. Bu ülkenin vatandaşı olarak bundan gurur duyuyorum” dedi.

'SİZLERİN EMRİNDEYİZ'

Antalya Milletvekili İbrahim Aydın da, “Hastanenin etrafı inşallah vatandaşlarımız geldiği zamanda mesire alanı gibi de olacak. Sizlerin emrindeyiz, 14 Mayıs’ta bir seçim var. Biz yaptıklarımızın ve yapacaklarımızın teminatını veriyoruz. Bizleri takip etmeye devam edin” diye konuştu. 
 

“700 GÜN BEKLEYEMEYİZ”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, 21 yılda Antalya'ya 18 hastane yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini söyledi. Çavuşoğlu, “Bizler sabırsız insanlarız. 700 gün bekleyemeyiz. Alanya ve Manavgat’la tatlı bir atışmamız var. Manavgat’taki hastaneyi 500 güne açarız demişlerdi. Burayı da o kadar kısa bir sürede açacağız" dedi.

‘DERDİMİZ MEMLEKETİMİZE HİZMET ETMEK’

Sadece sağlık alanında değil, ulaşımda da ciddi yatırımlar yapıldığını aktaran Çavuşoğlu, "Derdimiz memleketimize hizmet etmek. Alacabel'de yaklaşık 15 kilometrelik tünel çalışması devam ediyor. Kentte bölünmüş yol sayısı arttı. Hızlı tren projesinin de etüdü bitmek üzere. Hepsi sizin sağlığınız için Alanya’mızın, Antalya’mızın. Eskiden hastane için Antalya’ya gitmek gerekirken şimdi gerek kalmayacak. Alanya büyüyor. Bu noktada da Alanya’yı geleceğe hazırlamalıyız. Alanya hepimizin sevdası. Alanya’ya yapılacak hizmetleri hep birlikte takip ediyoruz. Seçim dönemi olsun, olmasın Alanyalı hemşerilerimizi kucaklıyoruz" diye konuştu.

‘DOĞAL GAZ SÖZÜMÜZÜ TUTTUK’

Çavuşoğlu, son 21 yılda da büyük kazanımlar sağlandığını, bu açıdan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gurur duyduklarını ifade ederek, Alanya’ya doğal gaz müjdesine verdi. Çavuşoğlu, “16 Haziran’da Emişbeleni’den başlayacak otoyolun ihalesini yapıyoruz. Alanya-Antalya arasına yaylı sistem sözümüz vardı. Bununla da ilgili çalışmalar yaptırdık ve kendim de takip ettim. Mümkün olmadığını gördük. Biz de ne yaptık? Yeni yapılacak otoyolun ortasına yaylı sistem yapma kararı aldık. Alanya’ya doğal gaz sözümüz vardı. Alanya’ya gelecek olan doğal gazın ikinci ihalesini 4 Mayıs gerçekleştireceğiz Alanya’mıza hayırlı uğurlu olsun 500 gün sonra açılışta görüşürüz” ifadelerini kullandı. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83