Alanya'da turizmciler bayramdan umutlu

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Alanya’da iç turizm hareketlendi. Rezervasyonların hızlandığını belirten ALTİD Başkanı Burhan Sili, yüksek sezonda olunduğu için iç turizm hareketliliğiyle birlikte otellerin doluluk seviyelerinin yükseldiği söyledi.

Alanya'da turizmciler bayramdan umutlu
Bu yıl 10 Ağustos’ta başlayacak olan Kurban Bayramı’nın tatili için yerli turistler şimdiden harekete geçti. Alanya otellerinin de yüksek rağbet gördüğü bayram tatilinde Alanya otellerinin doluluk seviyeleri turizmciyi sevindirdi.Bayram tatilinin kaç gün olacağı konusunda henüz net bir açıklama yapılmazken, konu ile açıklama yapan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, tatil gününün belirlenmemesine rağmen rezervasyonların umut verici olduğunu kaydetti. Sili, ''Kurban Bayramı biliyorsunuz her sene 10 gün geriye geliyor. Şimdi de yaz sezonun içerisindeyiz. Bayram  bizimde yüksek sezon diye tabir ettiğimiz ağustos dönemine denk geldi.  Eğer önceden tam tarihler açıklanmazsa bu önümüzdeki 4-5 sene biraz sorun olacak gibi. Bugün gelinen noktada iç pazarın talebinde genel anlamıyla bir daralma söz konusu. 

'İÇ PAZARIN TALEBİNE HAZIRLIKLIYIZ'

Ama bu bayram döneminde bizim genel doluluklarımıza baktığımız zaman hem Avrupa pazarında yüksek sezon Rusya pazarı ve tüm pazarların da devreye girmiş olması ile birlikte Alanya bölgesinde doluluklarımız 18 20'sine kalan olan dönemde son derece olumlu gidiyor.Bu bayramda tabii her zaman ifade ettiğim 'iç pazara belirli bir kontenjan ayırıyoruz' söyleminden hareketle bizlerde konaklama tesislerimizde iç pazara belirli bir kontenjan ayırmış durumdayız. Kısa da olsa uzun da olsa sonuçta iç pazarın bayram talebine hazırlıklı bir bölge olarak herkesi bekliyoruz'' ifadelerini kullandı.


Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2019, 10:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83