Alanya'daki o camiye yıldırım düştü

Alanya'da hizmet veren Göleviz Cami yıldırım düşmesi sonucu büyük hasar gördü. Camiye AK Partili gençlerin ardından Hüseyin Güney yardım elini uzattı.

Alanya'daki o camiye yıldırım düştü
Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi'nde bulunan Göleviz Cami geçtiğimiz günlerde yağan gök gürültü sağanak yağış esnasında büyük hasar gördü. Yıldırım düşmesi sonucu bir anda alev alan cami Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve vatandaşların çabaları ile zor söndürüldü. Yıldırım düşmesi esnasında camide herhangi birisinin bulunamaması sonucu şans eseri can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. 

Ancak yıldırım çarpması ve davamında oluşan yangında cami maddi anlamda çok büyük hasar gördü. Caminin iç kısmı tamamen siyaha büründü. Tamamen siyah is ile kaplanan caminin bir çok bölgesi de yanarak kül oldu. Kullanılmaz duruma gelen camide ufak çalışmalar vatandaşlar tarafından başlatılsa da zararın bir hayli çok olması nedeniyle vatandaşlar yardım istediler. 

AK PARTİLİ GENÇLER OLAY YERİNDE

Camiye ilk yardım elini Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gençlik Kolları üyeleri Ahmet Guzyaka ve arkadaşları uzattı. Guzyaka ve arkadaşları camiye hem yardım da bulundular hemde sosyal medya aracılığıyla camiye yardım istediler. Cami hocası Salih Hoca'nın oldukça çaresiz bir durumda bulunduğunu belirten Guzyaka, "Yıldırım düşmesi sonucu yangın çıkarak maddi zarar gören Mahmutlar Mahallemizdeki Göleviz Camimizin hocası Salih Hocamıza geçmiş olsun dileklerimizi ileterek küçük de olsa elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. Değerli büyüklerimden Salih hocamıza destek olmasını rica ediyorum ve bekliyorum bir an önce inşallah camimizi ibadete açılmasını diliyoruz." dedi.

GÜNEY GERİ DÖNÜŞ YAPTI

Guzyaka'nın dile getirdiği olaya ilk geri dönüş ise Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney'den geldi. Güney sosyal medya üzerinden yapılan bu çağrıya kulak verdi ve "Hep birlikte elimizden geleni yapalım. Camimimizi tekrar ibadete açalım. Yarın inşallah yerinde inceleyelim." dedi.

Hüseyin Güney'in yarın Mahmutlar'a giderek camiyi yerinde incelemesi ve ardından hızlı bir şekilde tadilat çalışmalarına başlanılması bekleniyor. 

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2017, 16:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83