Alanya'daki tarihi köprü yenilendi

Alanya'nın fethinin ardından Sultan Alaaddin Keykubat tarafından 13’ncü yüzyılda yaptırılan Dimçayı Köprü’nün yenilenmesi tamamlanırken, köprünün altından araç geçişine artık izin verilmiyor.

Alanya'daki tarihi köprü yenilendi
Daha önce araç çarpması sonucu birkaç kez hasar gören, Sultan Alaaddin Keykubat’ın emri ile 13. Yüzyılda 4 gözlü inşa edilen ancak daha sonra 3 gözü yıkılan Dimçayı Köprüsünün günümüze ulaşan son gözü için Temmuz’da başlayan restoran tamamlandı. Sürücülerin kemerin altında geçmek için umutla beklediği karar ise verilmedi.

YAYA GEÇİŞİNE AÇILDI

Peş peşe yaşanan kazalar sonrası Ulaştırma Bakanlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı ile koordineli bir çalışma sonucu aslına uygun olarak horsan harcı kullanılarak restore edilen köprü kemerinin altı sadece yaya geçişine açıldı. Kemerin altından araç geçmemesi için çift yönlü olarak demir korkuluklar yapılarak sürücülere bir süredir kullandıkları güzergahtan geçmeleri için yönlendiriliyor. Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından alınan karar uyarınca uygulanan koruyucu önlem sonrası yeni güzergah oluşturulup oluşturulmayacağı da merak konusu oldu.



Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2019, 14:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83