Alanya'daki yolsuzluk iddialarına Musluoğlu'ndan yanıt

Niyazi Nefi Kara'nın gündeme getirdiği iddialarla ilgili Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu açıklama yaptı.

Alanya'daki yolsuzluk iddialarına Musluoğlu'ndan yanıt
2016 yılında Alanya’nın birçok mahallesinde gerçekleşen fırtına sonucu 52 çiftçinin sera ve bahçelerinin zarar görmesinin ardından Antalya Valiliği’nin çıkarttığı 980 bin 415 TL’lik zarar ödeneğinden, zarar gören üreticilere sadece 110 bin TL’sinin ödendiği iddia edilmiş ve CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara tarafından konu TBMM’ye taşınmıştı.

Konuyla ilgili açıklama Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu'ndan geldi. Musluoğlu işleyişi anlatarak gelen tüm paranın üreticilere dağıtıldığını söyledi. 

İşte Musluoğlu'nun o açıklaması:

"İlçemizin tarımsal alanlarında meydana gelebilecek bir adet durumunda afet bölgelerinden gelen ihbarlar ve görevli teknik elemanların araştırma ve taraması sonucu afete maruz kalan üreticilerin Hasar Tespit Formaları doldurulur. Afet bölgesinde Hasar Tespit çalışmaları tamamlandıktan sonra Hasar Tespit Cetvelleri hazırlanarak Hasar Tespit Komisyonunca onaylanır. Hasar Tespit Komisyonu Kaymakam Başkanlığında, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü, Mal Müdürü, Ziraat Odası Başkanı, Ziraat Bankası Müdürü, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü, Teknik Eleman üyelerinden oluşmaktadır. Ayrıca Hasar Tespit Cetvellerini ilgili muhtarda onaylamaktadır. Onaylanan cetveller adet olan ilgili muhtarlıklara fgönderilir ve 7 gün askıya çıkarılır. Askının amacı tespitlere itiraz ve şikayet olup olmadığıdır. Askıya çıkış ve iniş muhtarca onaylanır. Askı sonucunda Hasar TEspit Cetvelleri kesinleşir. Afetten dolayı zarar gören üreticiler için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden, Kaymakamlık Hesabına bir ödenek gelir ise, Tarım Sigortasından yararlananlar haricindeki üreticilere hasarları oranında bu ödenek Kaymakamlıkça hesaplarına yatırılır.

İlçemizde 17-18 Ocak 2016 tarihlerinde Konaklı, Gözübüyük, Demirtaş, Türkler, Toslak, Elikesik, Basırlı, Dereköy, Oba, Hocalar, Kargıcak, Çıplaklı, Emişbeleni, Mahmutlar Mahallerinde fırtınadan dolayı afet meydana gelmiş, teknik elemanlarca hasar tespit çalışmaları yapılmıştır. Hasar Tespit Cetvelleri oluşturulmuş, ve Hasar Tespit Komisyonunca onaylanmıştır. Tespit edilen hasar miktarı 338.8'da örtü altı ve açık alan da 2 milyon 722 bin 594 TL'dir. Onaylanan Hasar Tespit Komisyon Kararları ilgili mahallenin muhtarının da onaylaması ile birlikte askıya çıkarılmış, askıya çıkış ve iniş tuıtanağa bağlanarak ilgili muhtarlıkca onaylanmıştır. Hasar Tespit Kararlarına hiçbir itiraz ve şikayet olmamıştır. Hasar Tespit çalışmalarından 4 ay sonra İl Afet ve Acil durum Müdürlüğünden Kaymakamlık hesabına 928 bin 415 TL gelmiştir. TARSİM'Den sigoratlı üreticilerin tespiti yapılmış, sigortadan yararlanan üreticiler dışında Hasar Tespit Komisyonu Kararlarında kesinleşen icmallerde belirtilen 53 adet afetzedeye 928 bin 415 TL yani ödeneğin tamamı Başbakanlık Acil Destek Giderleri Harcama Usulleri, 5018 Sayılı Kanun ve ilgili mevzuatlara göre hasarları oranında eşit bir şekilde Kaymakamlık hesabından afetzede üreticilerin hesabına aktarılmıştır. 17-18 Ocak 2016 tarihinde afetten dolayı hasar gören tüm üreticiler kesinleşen hasar oranında bu ödenekten yararlanmıştır."

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2018, 11:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83