Alanya'dan yerli malı projesi

Alanyalı öğretmenler yerli malı haftasıyla ilgili 81 il 81 ürün projesi başlattı.

Alanya'dan yerli malı projesi
Okul yönetiminden yapılan açıklama şöyle:

"12-18 Aralık Yerli Malı Tutum Yatırım ve Türk Malları haftası İçin Avsallar Halıcı Orhan İlkokul/Ortaokulu olarak bir etkinlik planladık ve gönüllülük esas alınarak çalışmalara başladık.Koordinatörlüğünü Yeşim Çekin ‘in üstlendiği 81 il 81 ürün adlı projemize Hacer Bolat ve Teslime Şenol öğretmenlerimizin eşliğinde Kasım ayı itibari ile başladık. 

Projemizin ilk aşamasında okul öğretmenlerimizle birlikte 81 ili gönüllülük esas alınarak her öğretmenimize 3 il olarak paylaştırdık o illerde bulunan öğretmen arkadaşları, tanıdıkları ile iletişime geçmeleri sağlandı.

 Ulaştığımız illerde ön plana çıkan, o şehirde en çok yetişen, el işçiliği ürünleri , tekstil ürünlerini, bibloları,lezzetleri bizlerle paylaşmalarını istedik bizi kırmayan dostlarımız bizlere bu ürünleri Aralık ayı itibariyle göndermeye başladılar.

 Ürünleri saklanma koşullarına göre muhafaza etmeye başladık. Bizlerde bize destek olan 81 il den ürünler gönderen öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerine, dostlarımıza karşılığında Alanya’mızın öne çıkan ürünleri olan muz ve avakadoyu gönderdik. Sıra sergi için hazırlanmaya gelmişti bunun için Türkiye’yi bölgelere ayıran bir harita bilgisi kullanılarak hangi bölgede hangi il ve hangi ilin neyi meşhur olduğunu gösteren afişler hazırlandı amaç sadece yerli malı sergisi yapmak değildi bir farkındalık yaratıp çocuklarımızın yerli ve milli ürünlerin menşeileri ile birlikte öğrenip görerek dokunarak tadarak öğrenmelerini sağlamaktı bunu ders niteliğindede kullanmaktı ki öyle de oldu sonrasında ürünler hazırlanarak hangi ilde olduklarını gösterir küçük pankartlar üzerlerine yerleştirildi.
 Ürünler hazırlandıktan sonra sergimiz 17/12/2019 tarihinde  hazırdı sergimizin açılışını İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hüseyin Er bizzat kendileri gelerek yaptılar ve Avsallar Halıcı Orhan İlkokul/ Ortaokulu olarak bizleri onurlandırdılar.

 Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü Türkiye’nin yöresel kıyafetlerini giyen öğrencilerimiz karşıladı. Milli Eğitim Müdürümüz sergiyi gezerek memnuniyet ve beğenilerini belirtti.  Yanımızda olması ve bizlere verdiği destekle bizleri çok mutlu etti. Avsallar Halıcı Orhan İlkokul/Ortaokulu olarak bizlerin yanında olduğu İçin kendilerine çok teşekkür ederiz. Sergimiz iki gün boyunca devam ettirildi velilerimiz öğrencilerimiz ve görmek isteyen herkesine ziyarete açık kaldı sergimiz yerli malı haftasının bitimi olan 18Aralık 2019 tarihi itibariyle toplandı."

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2019, 11:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83