ALANYA DARBE GİRİŞİMİNE GEÇİT VERMEDİ

Alanya, darbe girişimine geçit vermedi. Darbe girişiminden 5 dakika sonra sosyal medyadan mesaj yayınlayan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "Türkiye Çetelere teslim olmaz" dedi. Kaymakam Tanrıseven Başkanlığında kriz yönetimi toplanırken, Halk meydanlara davet edildi. Atatürk Anıtında toplanan binlerce kişi "Darbe girişimine hayır" derken, Alanya Halkı iradesine sahip çıktı.

ALANYA DARBE GİRİŞİMİNE GEÇİT VERMEDİ

 "TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÇETELERE TESLİM OLMAZ"

banner111
Dün gece saatlerinden itibaren tüm Türkiye gibi Alanya da olağanüstü bir gece yaşadı. Saat 22.50 sıralarında Başbakan Binali Yıldırım'ın "Hükümete karşı bir kalkışma girişimi var" açıklamasının hemen ardından, darbe girişimine karşı Twitter'den mesaj yayınlayan Kaymakam Tanrıseven şunları yazdı: "Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir; çetelere teslim olmaz." Tanrıseven'in bu mesajı Türkiye'de darbe girişimine karşı yayınlanan ilk mesajlardan biri oldu. 


EMNİYETTE KRİZ MERKEZİ KURULDU

Darbe girişimin hemen ardından Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığında Alanya Emniyet Müdürlüğünde kriz merkezi kuruldu. Kriz merkezindeki toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Serkan Akbaba, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka ve diğer görevliler katıldı. Toplantıda olası bir sıkıntı yaşanmaması için Jandarmanın birliklerinden çıkmaması kararı alınırken, gelişmeler an be an takip edildi. Toplantının bir bölümüne Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı da katıldı.

"GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ"

Toplantı sürerken, Kaymakam Tanrıseven "Alanya'da bütün kamu kuruluşları olarak görevimizin başındayız. Devletimize, Hükümetimize, Anayasaya bağlıyız" mesajını toplantıya katılanlarla beraber çektikleri resimlerle paylaştı.


TANRISEVEN'DEN "MEYDANA ÇIKIN" ANONSU TALİMATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Meydanlara çıkın" talimatı ve Antalya Valiliğinden gelen emir üzerine, Kaymakam Tanrıseven, vatandaşların Atatürk Anıtında toplanması duyurusunun yapılmasını istedi. Tanrıseven'in talimatı ile Belediyeden, Camilerden ve Kaymakamlık internet sitesi ile sosyal medya hesaplarından "Alanya'daki herkes darbeye karşı durmak için meydana davet" edildi.

Daha sonra Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Akbaba, Cumhuriyet Başsavcı Musa Taşkın, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ile birlikte Atatürk Anıtına geldi. Anıt önünde toplanan binlerce kişiye hitap eden Kaymakam Tanrıseven, vatandaşlara meydana gelip, darbe girişimine karşı durdukları için teşekkür etti. Kaymakam Tanrıseven şunları söyledi: 

TANRISEVEN "GÜN DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR"

"Demokrasiye ve seçilmiş iradeye saygılıyız. Devletimizin, Hükümetimizin yanındayız. Her türlü terör örgütüne ve darbe girişimine karşıyız. Askerimiz, polisimiz, adliyemiz hukuka bağlıdır. Hepimiz görevimizin başındayız. Allah, demokrasimize kastetmek isteyen bu çeteleri muvaffak etmeyecek. Cenab-ı Hak, milletimize ve devletimize zeval vermesin. Alanya'da Devletin bütün kurumları ve Halkımız darbeye karşı dik durdu, bir ve beraber oldu. Gün parti ayrımı yapılmaksızın herkesin demokrasiye sahip çıkma günüdür."

Tanrıseven'in konuşması Meydandaki binlerce kişi tarafından sık sık alkışlarla kesilirken, konuşma sonrasında dua edilerek, hep beraber İstiklal Marşı okundu. Tanrıseven ve protokol üyeleri bir süre daha meydanda kalıp vatandaşlarla sohbet etti. Meydandaki yoğunluk sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.


KAYMAKAM TANRISEVEN'DEN TEŞEKKÜR

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya'nın demokrasi sınavından başarıyla geçtiğini belirterek, Devletin tüm kurumlarının görevinin başında olduğunu, bu süreçte kimsenin burnunun dahi kanamadığını belirtti. Kaymakam Tanrıseven, birlik ve beraberlik içinde darbe girişimine karşı duran İlçe Jandarma Komutanı Serkan Akbaba, Cumhuriyet Başsavcı Musa Taşkın, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı başta olmak üzere kamu görevlilerine, sivil toplum temsilcilerine, siyasi partilere ve Alanya Halkına teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2016, 11:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83