Alanya Engelsiz Sanat Sergisi ziyaretçilerini bekliyor

Alanya Belediyesi Sanat Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanan “Engelsiz Sanat Atölyesi El Sanatları Sergisi” Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı.

Alanya Engelsiz Sanat Sergisi ziyaretçilerini bekliyor
10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi’ne devam eden engelli öğrenciler ve aileleri için bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında Engelsiz Sanat Atölyesi kurslarına devam eden engelli bireyler ve ailelerinin yaptığı el işlerinden oluşan bir sergi açıldı. 

Sergiye Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Belediye Başkan Yardımcıları, kamu kurumlarının birim amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, engelli bireyler ve vatandaşlar katıldı. Engelli bireylerin hazırladığı folk gösterisi ve açılış konuşmasının ardından, Başkan Yücel, katılımcılarla birlikte serginin açılışını gerçekleştirdi.

“ENGELSİZ SANAT ATÖLYEMİZLE ENGELLİ BİREYLERİMİZİN YAŞAMLARINA YENİ BİR PENCERE AÇTIK”

Engelsiz Sanat Atölyesi El Sanatları Sergisi’nin açılışında konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Engelsiz Sanat Atölyesi’ni kurarak engelli bireylerimiz ve yakınlarının yaşamlarına yeni bir pencere açtık.” dedi.

10 FARKLI ENGELSİZ SANAT ESERİ SİZİ BEKLİYOR

Bu yıl 9.su düzenlenen sergide yok yok. Engelsiz Sanat Atölyesi Güzel Sanatlar Öğretmeni Ayşegül Macar Koçak tarafından verilen kurslarda engelli öğrenciler bir birinden değerli 10 farklı türden sanat eseri ortaya koydu.

Filografiden ahşap boyamaya, sabundan meyve be çiçek yapımına, ipek kozasından çiçek, kara kalem, yağlı boya, ebru çalışması, çini, kabak boyama ve metal folyodan oluşan el sanatları sergisi, 13 Mayıs Cumartesi öğleye kadar Kültür Merkezi’nde sanatseverleri bekliyor.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2017, 17:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83