Alanya'nın çöpü Antalya'ya taşınacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 18 adet TIRla Alanya'nın çöpünü Antalya'ya taşıyacak.

Alanya'nın çöpü Antalya'ya taşınacak
Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya'nın çöplerini Antalya'ya taşıyacak. Katı atık Tesisi yapılıncaya kadar uygulanacak geçici çözümle Alanya’da toplanan çöpler, Türkler’de kurulacak aktarma istasyonuna götürülecek. Büyükşehir Belediyesi Çöpü 18 adet TIRla taşıyacak.

Yumru Tepesi’nde toplanan Alanya’nın çöpünün neden olduğu koku,  yaz aylarında kuzey rüzgarların etkisi ile Alanya Merkeze kadar iniyordu. Kötü kokunun yarattığı şikayetin ardında bir yandan Alanya katı atık tesisi için son hazırlıklarını yapan büyükşehir belediyesi, geçici çözüm olarak da  Alanya'nın çöpünü Antalya'ya taşımaya hazırlanıyor. Çöpün taşınması konusunda ihale yapan Antalya büyükşehir belediyesi, Türkler de bulunan çöp depolama alanında kuracağı aktarma istasyonunda toplayıp, 18 tır ile Antalya çöp tesisine götürecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Koordinatörü Hüseyin Güney, Yumru tepesine dökülen çöp konusunda çok sayıda şikayet aldıklarını hatırlattı. Yeni tesis yapılıncaya kadar arayış içine girdiklerini ve çöpün taşınması konusunda karar kıldıklarını kaydeden Güney uygulamanın Haziran ayında başlayacağını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2017, 17:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83