Alanya'nın denizleri kan ağlıyor

Alanya'nın denizlerinde kirlilik günden güne artıyor. Vatandaşlar deniz kirliliği sorununu kendi ürettikleri yöntemlerle çözmeye çalışıyor.

Alanya'daki mavi bayraklı ve dünyaca ünlü bir çok plajındaki deniz kirliliği gün geçtikçe artıyor. Özellikle yatların ve gemilerin bıraktığı çöpler denizlerde inanılmaz kötü görüntüler oluşturuyor. Deniz kirliliğini önlemek için vatandaşlar yeni yöntemler üretiyor. O yöntemlerden birisini görüntüleyen Alanya Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Gökhan Sipahioğlu konuyla ilgili vatandaşları duyarlı olmaya davet etti. 

banner111
Sipahioğlu, "Bindiğimiz dalları kesmeyelim. Defalarca kamu da yer alan, yetkililerin üzerinde sıkça durduğu bir konu olmasına rağmen, malesef çevre bilincine ulaşamadık. Birçoğu mavi bayraklı ve uluslararası itibara sahip olan sahillerimizin kıymetini bilemiyoruz. Sivil toplum örgütlerinin ve idari makamların dikkat çekici önlemleri, etkinlikleri olmasına rağmen hala teknelerden denize atılan sıvı ve katı atıklarla sahilimiz ve denizimiz kirletiliyor. Denizlerdeki bu kirlilik insan sağlığını negatif etkilemekle birlikte balık sayılarında ve türlerinde düşüşlere sebep olabilir, şehrimize gelen misafirlerin mutsuzluğuna, turizmcilerin kötü durumlara düşmesine sebebiyet verebilir." dedi.

Alanya yat limanı denizinde çekilen görüntüler kirliliğin hangi boyutlara ulaştığını gözler önüne seriyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2017, 13:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83