Alanya'nın Doğu Çevreyolu için önemli uyarılar

Alanya'nın Doğu Çevreyolu için önemli uyarılar

Alanyalı müteahhit ve inşaat mühendisi Hüseyin Gülseren, Doğu Çevreyolu’nu inşa edenlere hem teşekkür etti, hem de bazı uyarılarda bulundu.

Toroslar İnşaat ve HMH İnşaat ortaklarından Hüseyin Gülseren, “Doğu Çevreyolu Projesi’ni inşa edenlerden Allah razı olsun” dedi ve yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“En kısa sürede tehlike arz eden 4 noktaya çözüm bulunmalı. Önceki gece 3 numara ile işaretlediğim eski Oba yolu ile çevre yolunun birleştiği noktada maalesef ölümlü kaza oldu. Bu yer Köfteci Yusuf’un olduğu yer. Çözüm tüm kaldırım kenarını çelik  bariyer ile kapatıp araçların park maksatlı girdiği çıktığı yerleri kısıtlamak lazım. Ayrıca çevre yolu üst geçitten gelenleri sağ taraftaki yola girmesi engellenmeli. Alttan gelen araçlar ile tehlikeli bir şekilde karşılaşıyorlar. Ayrıca bu yol boyunca orta refüj yaya geçişini engelleyen çit ile kapatılıp, yalar alt geçide yönlendirilmeli. 1 ya da 2 ile işaretlediğim noktalardan birisine üst geçit yapılmalı.

banner111

Eski Cikcilli-Mamadı yolunun çevre yolu ile kesiştiği nokta. Burada özellikle yayalar gelen araçların hızını tahmin edemeyip yoldan geçemeden çarpılıyor. Ayrıca orta refüjden motosiklet ve elektrikli 3 tekerlekli araçların geçmeye çalışması tehlike oluşturuyor. Çözüm yaya geçişine kapatılıp üst geçit ya da alt geçide yönlendirmek. Cikcilli den eskiden Oba istikametine giden yol çok hareketli. Hem alışkanlık hem de aşağıda yol üzeri esnaftan alış verişini yapanlar özellikle akşam saatlerinde hızla akan çevre yolu trafiğine dalıyorlar ve kazalar meydana geliyor. Çözüm burada eski cikcilli yolundan gelen trafiği ya mezarlık arkasından dolaştırıp ışıkların oradan kontrollü Oba istikametine sevk etmek, ya da Cikcilli den gelen yolu tüp geçitle karşıya vermek.

Özellikle akşam trafiğinde çevre yolundan gelen araçların büyük bölümü Oba/Çıplaklı istikametine sapmak istiyor. Cikcilliden ve Hacıbaba mezarlığının oradan gelen araçlar çevre yolunu çapraz geçmeye çalışırken, çevre yolundan daha hızlı akan trafik ile tehlikeli bir şekilde karşılaşıyorlar. Çözüm Hacıbaba mezarlığının oradaki çıkışı ışığın oradan kontrollü yaptırmak. Yada hızlı akan çevre yolu trafiğini telekom kavşağında olduğu gibi alta almak. Aslında yolun doğal eğimi ve kot farkı da buna çok müsait. Allah kazasız belasız günler versin hepimize.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83