Alanya Patika yönetimi yeni projeler için toplandı

Patika Engelsiz Yaşam Gönüllüleri Derneği yönetim kurulu ve üyeleri yeni projeler oluşturmak ve devam etmekte olan projeleri değerlendirmek üzere toplandı.

Alanya Patika yönetimi yeni projeler için toplandı
Toplantı hakkında bilgi veren dernek başkanı Levent Benal; engelsiz yaşam mücadelemiz için gerek geçmiş dönemde yaptığımız çalışmaların mevcut durumu gerekse de önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi planladığımız projelerin planlamasını yapmak için toplandık. ‘’ dedi.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ İLE DEVLET İŞBİRLİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİYİZ

Başkan Benal; ‘’Geçmiş dönemde Patika Derneği olarak sivil toplum ve devlet kurumları işbirliğinde çok verimli çalışmalar gerçekleştirdik, gerek organizasyonlar gerekse de ulusal bağış kampanyalarımız ile Üniversite Hastanemize Robogait cihazı, Alanya Belediyemize son model Engelsiz Ulaşım Minibüsü ve birçok vatandaşımıza ise medikal malzeme yardımında bulunmuştur, tüm bu örneklerin ışığında gönül rahatlığı ile Patika Derneğimizin en güzel örnek olarak öne çıktığını belirtmekten mutluluk duyarım.’’ dedi.

ENGELLİ DOSTU İŞLETMELERE PATİKA SERTİFİKASI GELİYOR

PATİKA SERTİFİKASI hakkında bilgi veren başkan Levent Benal, hem fiziksel erişilebilirliğinde hem insan kayağına yönelik çalışmalarını tamamlamış olan engelli dostu işletmeler için hayata geçirecekleri Sertifikanın gerek işletmeye kazandıracağı prestij gerekse de engelli bireyler işletme tercihlerinde için yol gösterecek bir harita olacağını belirtti.

ENGELSİZ TURİZM’DE YENİ BİR ATAK GEREKİYOR

Engelsiz Turizm konusunda ilk yıllarda çok aktif rol oynayan Alanya’nın taşıdığı engelsiz turizm kenti çalışmaları bu alandaki potansiyeli gören diğer kentlerin hızlıca konuya adapte olması neticesinde biraz geride kalmış durumda, bu gerilemeye yerel yönetimler yasasındaki sıkıntılarında etkisinin olduğunu belirten Patika Derneği başkanı Levent Benal ancak bu gerileme hızlı ve güçlü bir atak ile ortadan kaldırılabilir, biz dernek olarak da bu sürece destek verme noktasında hazırız, bu amaçla çok yakında yeni projelerimizi de açıklayacağız’’ dedi.
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE PROJESİNDE PROFESYONEL ÇÖZÜM DANIŞMANI OLACAĞIZ

Yüksek Öğretim Kurumunun oluşturduğu engelsiz üniversite stratejisine uygun biçimde sertifikasyon sürecine dâhil olmak isteyen AHEP Üniversitemiz ile imzaladığımız protokol neticesinde AHEP üniversitemize hem erişilebilirlik hem de tüm bölümlerde engelsiz yaşam felsefesinin entegrasyonu sürecinde birlikte çalışacağız. Bu çalışma neticesinde eğitimde fırsat eşitliğine katkıda bulunmakla beraber engelsiz yaşam mücadelemizde en önemli konulardan birisi olarak gördüğümüz gelecek nesillerde farkındalık oluşturacağız ‘’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2019, 13:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83