Alanya protokolü korona denetiminde

Alanya protokolü korona denetiminde
Korona virüs denetimine katılan Kaymakam Ürkmezer, “Amacımız rehberlik etmek ama eğer vatandaşın canını, sağlığını tehlikeye düşüren uygulamaları görürsek gerekirse para cezası, gerekirse kapatma cezası uygulamak zorunda kalacağız” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “en yoğun” ifadesiyle duyurduğu Korona virüs denetimleri bugün tüm yurtta gerçekleştirildi. Alanya’yı da kapsayan denetimlerde belirlenen ekipler ayrı sahalarda sabah erken saatlerde sahaya indi.

Öğle saatlerindeki denetimlere ise Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı, Alanya Zabıta Müdürü Naci Uzunsakal ile jandarma yetkilileri de katıldı. Dükkanları tek tek dolaşan Kaymakam Ürkmezer, Başkan Yücel ve beraberindekiler işletme sahiplerini ve müşterileri maske takmaları ve kurallara uymaları konusunda uyardı. Denetimlerin ardından konuşan Ürkmezer, “Bütün birimlerimiz şu anda Alanya’daki yolları, sokakları, toplu taşıma araçlarını, esnafın hepsini ziyaret ediyoruz. Amacımız Covid 19’a olan bilinci tekrar canlandırmak. Zabıta müdürleri ve kurum müdürlerimizle tekrardan maskeyi, hijyeni ve sosyal mesafeyi hatırlatmak istiyoruz. Alanya turizm cenneti. Gelen misafirlerimizin huzurlu, rahat bir şekilde tatil yapmaları için 24 saat esasına göre çalışıyoruz ancak esnafı hizmet veren bütün birimler ziyarete devam ediyor. Emniyet müdürlüğümüzün hazırladığı Korona virüs tedbirleri ile ilgili bir genelge var. Amaç ne? Maskeyi doğru ta. Mesafeni koru. Ellerini yıka. Elini yüzüne götürme. Vatandaşlarımızın sosyal mesafeyi korumasını, maske takmasını ve hijyene dikkat etmesini istiyoruz” dedi.

Denetimlerle ilgili izlenimleri de sorulan Ürkmezer, “Bizim amacımız önce rehberlik etmek. Sağlık müdürlüğümüz, bütün birimlerimiz, emniyetimiz, jandarmamız ve sahil güvenliğimiz bugün rehberlik yapıyoruz. Vatandaşın aklında bir soru varsa onu cevaplamaya çalışıyoruz. Masaların mesafelerine uygun olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Kurallara vatandaşlar, özellikle esnaf uyuyor. Genelde içeriye giren müşterilerin uymakta bazen direnç gösterdiklerini söylüyorlar ama amacımız esnafımızı ve vatandaşımızı korumak. İnşallah bütün vatandaşlarımız hem sosyal mesafeye hem maske takma kuralına uyacak. Çünkü biz nasıl hizmet verirsek, o şekilde bir geri dönüş alacağız. Mekanlarımız da ona göre kendilerine daha dikkat edecekler. Biz de kontrol edeceğiz. Amacımız yol gösterici olmak. Biz para cezası ya kapatma cezası uygulamak istemiyoruz. Amacımız rehberlik etmek ama eğer vatandaşın canını, sağlığını tehlikeye düşüren uygulamaları görürsek gerekirse para cezası, gerekirse kapatma cezası uygulamak zorunda kalacağız. O yüzden vatandaşlarımız maske taksınlar. Sosyal mesafeye uysunlar ve hijyene dikkat etsinler” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2020, 14:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83