Alanya Şoförler Odası'ndan plaka duyurusu

Araçların satış, devir ve tescil hizmetlerinin yapılmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Alanya Şoförler Odası'ndan plaka duyurusu
Araçların satış, devir ve tescil hizmetlerinin yapılmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen Araçların Satış, Devir ve Tescil Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni düzenleme ile, mevcut uygulamada noterler tarafından yapılan ikinci el araç satış ve devir işlemlerine ilave olarak, satışla beraber tescil işlemleri de aynı anda yapılacak ve araç tescil belgesi basılarak ilgilisine verilecek.

Öte yandan satış ve devir işlemlerinde plaka değişikliği talep eden vatandaşlara plaka basım kağıdını da artık noterler verecek.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Şoförler Odası Başkanı D.Ali Akkaya, "01.02.2018 tarihinde başlayan uygulama ile araçların satış, devir ve tescil hizmetleri artık noterlerde yapılacaktır. İlk ve ikinci tescil işlemleri sonrası plaka değişikliği gereken işlemlerde ilgiliye plaka basım belgesi de yine noterliklerce her il için oluşturulan plaka havuz sistemi üzerinden sırayla verilecektir. Yeni uygulama ile tüm iller için yeni seriler AAB olarak belirlendi ve Antalya ili için belirlenen yeni plaka serisi 07 AAB… oldu. Bu çerçeve de artık Antalya merkez ayrı, ilçeler ayrı plaka seri nosu sistemi olmayıp Antalya merkezde AAB, Alanya ilçesinde de AAB şeklinde uygulanacaktır." dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2018, 15:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83