Alanya tabelası neden kaldırıldı?

Konya'nın ilçesi olan Hadim'de bulunan Alanya Caddesi'nden tabela söküldü. Hadim'deki Alanya yazısını sökenlere ise Alanya'dan tepki geldi.

Alanya tabelası neden kaldırıldı?
Alanya'nın kuzeyinde bulunan Konya'nın Hadim İlçesi'nde yaşananlara Alanya'dan tepki geldi. Hadim'in en önemli caddelerinden olan Alanya Caddesi ismi caddeden kaldırıldı. Resmiyette ise caddenin adı halen Alanya Caddesi.

Alanya'ya 125 km uzaklıkta bulunan Konya'ya bağlı Hadim İlçesi ile Alanya halkınun bügüne kadar içiçe yaşadığını belirten Alanyalı vatandaşlar tabelanın kaldırılımasına tepki gösterdiler. Yazın yaylalarına çıkan bir çok Alanyalı Hadim'e giderek alışveriş yapıyor ve Hadim ekonomisinin en önemli kaynaklarından birisi de bu. Hadimi Hazretleri'nin türbesi de her yıl binlerce Alanyalı tarafından ziyaret ediliyor. Bu bağlar dolayısıyla Selçuk üniversitesi Hadim Meslek Yüksekokulu ile Hadimi Hazretleri'nin türbesinin önünden devam ederek Taşkent Caddesi'nin yanına kadar olan caddenin adı Alanya Caddesi olmuştu. Ancak geçtiğimiz yıl Alanya Caddesi tabelası kaldırıldı. Resmiyette halen Alanya Caddesi olarak geçen caddeden tabelanın neden söküldüğü bilinmiyor. 

Konuyla ilgili konuşan Hadim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdemir soruna el atacağını ve tabelayı tekrar koymak içn uğraşacağını söyledi. Alanyalı vatandaşlar ise eğer tabela takılmassa Hadim değil Taşkent'ten aşıveriş yaparız diyerek tabelanın tekrar asılmasını istediler.
Kaynak: Caner Kırbaş

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2017, 15:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83