Alanya'ya dolandırıcı uyarısı!

Alanya Tüketici Hakları Derneği Başkanı Cemal Şencan vatandaşları kimlik bilgileri konusunda uyardı.

Alanya'ya dolandırıcı uyarısı!
Alanya Tüketici Hakları Derneği Başkanı Cemal Şencan yazılı bir açıklama yaparak vatandaşları kimlik bilgilerini koruması yönünde yapmaları gerekenleri söyleyerek vatandaşları uyardı. Şencan'ın o açıklaması şöyle: 

"ATM fişleri, kredi kartı başvuruları veya kopyaları, sigorta formları, kredi teklifleri gibi kişisel bilgi içeren evrakların ve dokümanların yırtılarak olunmayacak hale getirip evrakları atın. Kişisel bilgileri içeren evrakları evinizde açıkta herkesin ulaşabileceği yerlere bırakmayın. Kart başvurusu yaparken bildirdiğiniz adres, telofon, iş yeri bilgilerinizde değişiklik olursa en geç 15 gün içerisinde bankanıza bildirin.  İletişimi sizin başlatmadığınız durumlarda telofonda, e-posta mesajlarında ya da internet ortamında kim olduğunu bilmediğiniz kişilere kişisel bilgilerinizi ve kart bilgilerinizi vermeyin.  Sosyal medya hesaplarında kişisel bilgilerinizi paylaşmayın, hesaplarda ki güvenlik ayarları doğru tanımlanmalı, hesabınıza ekleyeceğiniz tanımadığınız kişiler dikkati ve seçici davranın. Şüpheli mesajlar da yer alan linkleri virüs taşıma ihtimaline karşı açmayın.

'SANAL ORTAMDA BİLGİLERİNİZİ KİMSEYE VERMEYİN'

Hesap ekstrelerinizin  dönemlerine dikkat edin. Ekstrelerinizin zamanında ulaşamıyorsa  bankanızdan takibini yapın. Elinize ulaşmayan hesap ekstresi, kimliğinizin çalındığı ve adresinizin  değiştirildiği anlamına gelebilir. Sanal alışveriş ortamları hariç, internet üzerinden kredi kartı numarası, şifre veya kişisel bilgilerinizi isteyen  e-postalara kesinlikle bilgi vermeyin. Bankalar hiçbir şekilde e-posta üzerinden şifre işlemi yapmamak ya ve kişisel bilgileri istememektedir"

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2018, 13:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83